IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"София Франс Ауто" пое и Citroen

Компанията вече представлява в България и четирите марки на PSA

"София Франс Ауто", дългогодишният вносител на Peugeot в България, занапред ще управлява и всички операции на марката Citroen, съобщиха от компанията. Промяната е влязла в сила от 1 януари и след нея фирмата, ръководена от Стоян Желев, вече представлява официално у нас всички брандове на групата PSA: Peugeot, Opel, Citroen и DS.
 
 
Citroen C5 Aircross Hybrid тест драйв
Плъг-ин хибридната версия на C5 Aircross ще е една от важните премиери на марката у нас през 2021
    
  
Над две десетилетия марката Citroen се внасяше в България от "Автомотор Корпорация". Дружеството, създадено от Кирил Сандов, ще продължи да работи със Citroen като най-големия му дилър в страната, но вносът и дистрибуцията ще се ръководят от "София Франс Ауто". "Автомотор" внася и марката DR - италиански доработки на китайските Cherry Tiggo.

Концентрацията на всички марки под шапката на "София Франс Ауто" е резултат на новата политика на PSA, която в последните години налага по-централизиран модел на управление в Европа.

Бранд директор за Citroen и DS занапред ще е Станислав Панчев, съобщават от официалния представител. През тази година предстоят четири значими премиери на марката у нас, начело с възродения С4. Освен него се очакват фейслифтът на С3 Aircross, плъг-ин хибридната версия на C5 Aircross, както и лекотоварният Citroеn e-Jumpy.

През 2020 марката Citroen е пласирала 853 нови леки автомобила на българския пазар, което я нарежда на 12-о място по пазарен дял.

 

0 от 500