IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представителят на Peugeot ще внася и Opel в България

"София Франс Ауто" събира вече четири марки под шапката си

"София Франс Ауто" е новият вносител на Opel за България, съобщиха официално от централата на германската компания в Рюселсхайм. Фирмата, управлявана от Стоян Желев, от 27 години години е представител на Peugeot у нас, а в последните години внася също японските Isuzu, луксозната марка на Citroen - DS, а също Piaggio, Moto Guzzi и още няколко производителя на мотоциклети.

  
София Франс Ауто


"Като следваща стъпка за постигане на растеж Opel реши да довери управлението на бизнеса си в България на успешна и реномирана компания, каквато е София Франс Ауто, която ще бъде партньор - вносител в страната", заявяват от Opel. Договорът вече е факт и след приключване на сделката "София Франс Ауто" ще е официален вносител на марката.

„Това е поредното решение в съответствие с целите на нашия стратегически план PACE!, който ще направи бизнеса ни в редица европейски страни по-гъвкав, ефективен и конкурентен“, каза Ксавие Дюшмен, управляващ директор „Продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг“ на Opel/ Vauxhall. „Уверени сме, че тази стъпка ще доведе до още по-добро представяне на марката ни в България.“

  
Opel Corsa 2020

Новият Opel Corsa е вече върху платформа на PSA. Същото ще се случи със следващите Astra, Mokka и Insignia


Промяната в структурата на Opel се очакваше, след като преди три години компанията бе продадена от General Motors на групата PSA Peugeot Citroen. У нас в GM епохата Opel имаше донякъде хаотична структура, в която 12 различни дилъри се конкурираха помежду си. Някои от тях не оцеляха в тези условия. Все още няма яснота как точно ще бъдат оформени отношенията между съществуващите дилъри и новия вносител. На първо време договорите, които имаше с тях Opel Southeast Europe, се прехвърлят към "София Франс Ауто".

По неофициална информация "София Франс Ауто" ще продава занапред и автомобили на Citroen. До момента тази френска марка се представлява у нас изцяло от "Автомотор Корпорация".

0 от 500
  • #3
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя Желев, е стаар партиен "другар", знае той кое, кога и как!! Комунистите никога не са си отивали от властта и парите, да знаете!!
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Като за начало повечето дилърите да си намерят подготвени кадри в шоурумите, дето да им е ясно какво точно продават,а също и на онези които им "поръчват" "налични автомобили на склад" със съответното оборудване, защото при почти всички, нивото е отчайващо. Повечето автомобили са брандирани и сертифицирани от производителите, но търговците незнам доколко са.Това не е хейт, това е правдив поглед на клиент. И ако желаят новите автомобили да са им продаваеми над оказиона,то трябва да го могат това.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колко оригинално! Никога не бяхме го чували тоя свеж лаф...