IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford не планира отказ от класическия Mustang

Спортната коле ще излезе поне в още едно поколение

През последната година Ford се отказа почти напълно от гамата леки автомобили в САЩ, като в нея остана единствено пони-карът Mustang. Компанията се ориентира към производството на кросоувъри, всъдеходи и пикапи, които изместиха останалите модели.


Ford Mustang


Въпреки това, Mustang си гарантира безоблачно бъдеще поне за още няколко години. Това заяви в интервю за изданието Ford Authority бранд-мениджерът на Mustang - Джим Оуенс. Според него, фактът, че продажбите на автомобили от този клас заемат съвсем малък дял от пазара, не бива да притеснява феновете на модела. Още повече, че Mustang е най-популярният спортен автомобил на света.

Любопитното е, че Mustang се появи на глобалния пазар едва в сегашното си поколение. Както и досега обаче, по-голямата част от неговите продажби се падат на пазара в Северна Америка. Следващата генерация под кодовото име S650 ще излезе през 2022 година, като за първи път в историята си моделът ще получи система за задвижване на четирите колела.

Със сигурност новият Mustang ще бъде електрифициран, но все още не е ясно под каква форма. Вероятно той ще бъде зареждащ се хибрид, при който задната ос ще се задвижва от стандартен двигател, а предната - от електромотор.

Снимка: Ford

0 от 500