IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обяви разработка на гигантски бензинов V8

В основата на новия Megazilla ще бъде сегашният 7,3-литров двигател на марката

Компанията Ford обяви, че разработка огромен V8 двигател с работен обем над 7,0 литра. Секретният проект носи името Megazilla, съобщи главният инженер на подразделението Майк Гудуин, като допълни, че в основата на новия мотор е атмосферният 7.3 Godzilla, който се поставя на пикапите Super Duty.


Ford V8


Плановете на Ford са направата на гигантски бензинов V8 бяха разкрити във видео, публикувано на канала Racing Industry. Характеристиките на бъдещия агрегат се държат в тайна, но е известно, че той ще бъде по-производителен от 7,3-литровия Godzilla, който развива 436 к.с. и 644 Нм.

И тъй като Godzilla V8 е предвиден за леки камиони и тежки пикапи, новият атмосферен мотор ще получи сериозен резерв. Например, с помощта на турбокомпресори на фирмата Whipple мощността на двигателя ще може да бъде увеличена до 60%. По-вероятно е обаче, инженерите на Ford да се откажат от поставянето на компресори и да търсят други начини за увеличение на мощността и на въртящия момент.


Ford V8


Очаквания са, че новият мотор ще запази основните качества на Godzilla - непретенциозност, надеждност и достъпна цена (сега тя е около 8100 долара). Феновете на Ford са във възторг от настоящия 7,3-литров двигател и със сигурност ще харесат и новия. Те вече поискаха компанията за поставя Godzilla дори на Ford Mustang, но шефът на проекта отхвърли подобна възможност, тъй като нямало никакъв смисъл.

Снимки: Ford

0 от 500