IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford направи нов 6,8-литров мотор

Компанията ще предложи и електромобил за 20 000 долара

Компанията Ford започва да произвежда нов двигател с обем 6,8 литра, става ясно на прес-конференция на канадския профсъюз на работниците в автомобилната промишленост Unofor.


Ford Mustang


Президентът на организацията Джери Диас обяви, че Ford ще инвестира 1,8 млрд. долара в преоборудване на завода в Оуквил, където ще се сглобяват електромобили, както и още 148 млн. долара в модернизиране на производствена линия в предприятието в Уиндзор. Именно в него ще се произвежда новия мотор.

Засега липсват подробности за агрегата, но преди време в гамата на Ford имаше 6,8-литров V10 двигател. Новият мотор обаче вероятно ще бъде V8, като ще се поставя на последите версии на Ford Mustang и пикапа F-150. Не е ясно или да двигателят ще бъде с турбо. Според слуховете, той ще е атмосферен, като ще повтаря конструкцията на знаменития 7,3-литров V8, известен и като Godzila.

В същото време главният изпълнителен директор на Ford - Джим Фарли, заяви, че компанията му няма намерения да се конкурира с Porsche, Audi и електромобилите от висок клас на Tesla, а ще се фокусира върху производството на достъпни модели на ток за пазарите в САЩ, Европа и Австралия.


Ford Mustang Mach-E


В момента цените на Ford Mustang Mach-E в САЩ започват от 42 895 долара, а топ-версията струва над 60 000 долара, което може да отблъсне масовите клиенти. Според Фарли, компанията му не е обърнала гръб на евтините електромобили и съвсем скоро ще пусне на пазара модел на ток с базова цена от 20 000 долара.

Снимки: Ford

0 от 500