IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще купува кредити за вредни емисии от Renault

Компанията опря до този вариант заради проблемите с хибридната Kuga

Преди дни Renault предложи създаване на съюз от производители, които да продават кредити за вредни емисии и по този начин да помогнат на други компании да покрият новите екологични стандарти в Европа. От Volvo реагираха първи и обявиха, че са готови да влязат в подобно сдружение.


Ford Kuga


Двете компании покриват новите правила за CO2 в ЕС, които задължават средните нива на моделната гама на всеки производител да бъдат 95 грама на километър и могат дори да изкарат пари от това. Очакваше се, че и Ford ще се справи с този показател, но заради проблеми с безопасността се наложи най-екологичният модел на марката в Европа - хибридната Kuga (PHEV), да бъде спрян от продажби.

От Ford признаха, че без Kuga няма как да се справят и затова са готови да се съюзят с Renault и Volvo, като купят от тях кредити за вредни емисии. Компанията работи по отстраняване на проблема с батериите на Kuga, които прегряват и това води до запалване на автомобила, но няма да може да постигне обеми на продажби, които да и позволят да избегне глоби.

Ford и Renault не са единствените производители, които се възползват от възможността за продажба на кредити за вредни емисии. През миналата година Tesla изкара милиони евро по същата схема, като кредити на Fiat Chrysler Automobiles. Така италиано-американският производител спести глоба от 1,1 млрд. евро, но на практика изплати строежа на завода на Tesla в Германия.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 едните само миризливи и не екологични коли-Форд,а другите хем екологични хем и отлични коли. Компания,като Рено показва бъдещето на такива,като Форд,ФВ,Мерцедес и други такива.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Абе незнам колко са големи тия компании ама не съм чул някоя от тях да подготвя космически кораб за междупланетни полети като на Бате Мъскчо! Май в дигиталния свят незнам кои от тия някогашни страхотни компании ще просъществуват....Оледи не правят, чипове не правят, сензорите пак от чайна......е то с ламарина и гуми няма да е само!
  • #1
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Тъй де! ( преди 3 години )
    Едни продават коли - Форд, други продават емисии - рено.