IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните модели във всяка страна в Европа?

На цели 11 пазара Skoda Octavia се нарежда пред батко си Volkswagen Golf

Редовно следим кои са най-продаваните марки и модели в Европа като цяло. Но как стоят нещата на отделните пазари в ЕС? Един поглед към статистиката на JATO Dynamics за първите 11 месеца на отминалата година ни показват, че те са много различни помежду си. Volkswagen Golf, който от години е най-продаваният модел на континента, е всъщност първи избор само на два от разгледаните 27 пазара. На цели 11 пазара той е всъщност по-слабо продаван от Skoda Octavia (включително и в такива стари крепости на германския модел като Австрия и Швейцария).
Renault Cliо, второ като общи продажби, също е номер 1 само в две държави.
 
  
Skoda Octavia vs Volkswagen Golf
Вътрешната конкуренция между Golf и Octavia се засилва не само на източноевропейските пазари, както бе доскоро


Всъщност, ако вземем пазарите поотделно, най-популярните брандове са Skoda и Toyota - с по пет първи места. Fiat има три, VW и Renault - по две, а Seat, Kia, Hyundai, Dacia, Mercedes, Volvo, Suzuki, Audi, Peugeot и Ford се задоволяват с по едно.
Остана само да добавим, че данните за България липсват, просто защото JATO не смята тукашния пазар за достатъчно значим, за да го отчита. Затова ще ви предложим най-продаваните модели у нас в отделен материал в началото на идната седмица.


Най-продаваните модели във всяка страна в Европа (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #7
    25 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Малко е смешно да се говори за липса на пазар на нови коли и въпреки това в класацията да има държави като балтийските, Словения и Кипър. Въпреки стандарта, някои (особено Кипър) са в пъти по-малки от нас и не може да се говори за някакви големи бройки. А тия дето чешат туризма и каква смотана дестинация сме били - аман от комплексари и хора с липса на самочувствие и желание за драма...
  • #6
    22 rate up comment 5 rate down comment
    до 5 ( преди 3 години )
    Глупости на търкалета. България е три пъти по-голям пазар от Кипър, който е включен. Просто клиентчетата на JATO не играят тук. Тия консултанти не правят проучвания ей така, от любов към науката, а само когато им плати някой. Изостанал си ти и всичките други такива лузъри, дето могат само да повтарят колко сме зле. И са информирани за света от онова, което са чели в 24 часа или други подобни ***
  • #5
    17 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Темата е за това че България е толкова изостанала че дори не е включена в статистиката за продажбите защото тук почти няма пазар за нови автомобили. Люксембург има население само 600хил. а там на година се продават 2 пъти повече нови автомобили отколкото в България която е с 11 пъти по голямо население.
  • #4
    23 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Темата е продажбите в страните, а не за туризъм.
  • #3
    23 rate up comment 21 rate down comment
    Глупости. ( преди 3 години )
    Няма никакви туристи от западна Европа. В България идват само най бедните европейци. Повечето дори са само преминаващи на път за Гърция или Турция. Богатите Европейци ходят на Френската Ривиера, по островите в Средиземно Море, а зимата по Алпийските глокорти. В България идват основно клошари и разни любопитковци и търсачи на силни усещания да видят как живеят на балканските диваци.
  • #2
    23 rate up comment 8 rate down comment
    до 1 ( преди 3 години )
    Аман от бабешки вайкания над третата ракия от сутринта. Дори и сега София и Пловдив са пълни с туристи от Западна Европа, които не са дошли да пият, а да разглеждат, да опитват, и за последните три години благодарение на тях оборотът на музеите е скочил четири пъти.
  • #1
    19 rate up comment 17 rate down comment
    хаха ( преди 3 години )
    В България няма пазар. В Западна Европа повечето хора изобщо не знаят че България дори съществува и че е в ЕС. Някой само са чували от медиите че това е бедна дивашка държава от далечния изток.А младите които пътуват повече знаят че това е място където могат да се напият и да чукат почти за без пари. Някой са ходили в Слънчев Бряг и от там са им всичките впечатления за България.