IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работник потроши 50 коли във фабрика на Mercedes

Ядосаният бивш служител нахлул с багер в завода в Испания

Бивш работник в завода на Mercedes във Виктория, Испания, вилня на територията на предприятието, като успя да потроши над 50 вана и да причини многобройни щети. Вандалът е 38-годишен, като е задържан от полицията.


разрушения завод vito


За да извърши масовите разрушения, гневният бивш служител на германската марка задигнал багер, използван за пътни ремонти. След това карал 21 км до фабриката, която се намира в столицата на Баския регион в Испания. След като нахлул с тежката машина, испанецът повредил десетки ванове V-Class на паркинга на завода.

След като повилнял навън, отмъстителят се отправил към самия завод, като потрошил масивната ролетна врата и тръгнал към поточната линия, с очевидното намерение да я повреди. За щастие, така и не успял да стигне до инсталацията.


разрушения завод vito


Според местните медии, щетите от вандалския акт са на стойност над 2 милиона евро. За късмет, инцидентът се случил през нощта, когато в завода нямало много хора. Актът на отмъщение е бил следствие на протести на работници в завода, които твърдят, че нова схема за смени на поточната линия, внедрена от Mercedes, ще доведе до съкращението на между 10 и 15% от работниците там.

Заводът на Mercedes във Виктория произвежда конвенционалната и, отскоро, електрическата версия на минивана V-Class. В средата на декември компанията въведе нов сменен режим, който според работниците не е коментиран с тях и не са обсъждани алтернативи, които да запазят част от работните места, които сега ще бъдат закрити. Това е и причината за масови протести на служителите.

0 от 500