IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вандали масово трошат електромобили в София

Става дума за организирана акция, твърдят от фирма за споделено пътуване

Неизвестни злосторници масово чупят и повреждат електромобили в София, оплака се компания за споделено пътуване чрез профилите си в социалните мрежи. Според управата на "Райд Шеър България", която предлага услугата Spark, става дума за организирана кампания с нарастващ "интензитет на атаките".


Spark катастрофа

Само за три дни над 15 автомобила на компанията са били повредени или умишлено ударени, твърдят от "Рейд Шеър". Снимка: ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ за Инвестор.БГ

Дружеството, зад което стоят литовски и български капитали, стопанисва автопарк от около 230 електрически автомобила, които се предлагат за краткосрочен наем чрез мобилни приложения.

"Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи", твърди компанията. Мениджърите й признават, че вече са били обект на подобни посегателства преди година, но сега мащабът налагал да дадат публичност на проблема - "защото очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти".

От компанията, която до известна степен се конкурира с таксиметровите оператори в София, напомнят, че оперират в няколко държави в Европа, но никъде другаде не са били свидетели на "такова арогантно посегателство" срещу активите си.

Вижте в галерията снимки на повредени електромобили, споделени от оператора на услугата:

 

0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    студени душове и електрошок може и да ти помогнат
  • #28
    3 rate up comment 26 rate down comment
    KLASIKA_ ( преди 4 години )
    Супер! Защото Арабите и Евреите видяха,че""е напълно оглупял от рекламите и платиха милиарди на Илон Мъск да рекламира ел."чайници" и дасе излъже и да купува чайници и налива пари на Арабите и Евреите?!?!...Супер ,защото ел.коли замърсяват 10-торно повече въздуха! А това за такситата е заблуда и храна за оскотелия да чете и вярва!Супер,имало още разсъдливи хора!
  • #27
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Мнение ( преди 4 години )
    Ами не са оценили риска да инвестират в БГ. А като има камери в колите и ги свържат с профилите, които са ги наели в дадения момент - нещата стават ясни. Но на *** да й говориш за инвестиции в бъдещето й... се явяваш по-голяма *** от тях.
  • #26
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Гражданин ( преди 4 години )
    Селска нация, пак се доказахме...
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    има една таксиметрова фирма, която предлага сравнително добра услуга, и явно си контролира шофьорите, защото за три години само веднъж ми се е случило неприятно преживяване. Няма да казвам коя, да не излезе реклама, но наистина не са всички под един знаменател
  • #24
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    може би защото нищо не разбираш от застраховане...
  • #23
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Само за три дни над 15 автомобила на компанията са били повредени или умишлено ударени, твърдят от "Рейд Шеър""Странно защо ми прилича на опит за застрахователна измама...
  • #22
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много мразя бакшиши. Чудя се кой още им плаща на тези сви.не
  • #21
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много хора искат Uber, ама някой няма да ти позволи, сещаш се защо. Тогава и качеството на предлаганите услуги на таксиметровите компании ще се вдигнат. Сега са под всякаква критика, защото просто няма конглокенция и правят каквото си искат. Единствената конглокенция са им Spark-овете и вече четете какво се случва. Не слагам всички таксиджии под общ знаменател, но повечето са абсолютни *** без елементарна култура и дисциплина.
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Искам Uber или Lift да ползвам,така както се прави в НОРМАЛНИТЕ държави.Споделям мнението,че споделените услуги в място като София са отврат.Предпочитам да ме закарат,да не се занимавам и да не ползвам нещо,чиято поддръжка е под всякаква критика.