IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вандали разбиха 40 автомобила, подготвени за салона във Франкфурт

Ръководството на изложението взима мерки за усилване на безопасността

Вандали разбиха 40 автомобила, подготвени за салона във Франкфурт

Група активисти от организацията Rocks in the Gearbox, която се бори срещу автомобилната индустрия, разби 40 автомобила, подготвени за изложението във Франкфурт. Ръководството на автосалона започна разследване, като предупреди, че въвежда по-строги мерки за влизане.

Вандалите са проникнали на територията на павилиона, в който ще бъдат изложени автомобилите и нанесе щети на 40 коли, предимно от марките Jaguar, Land Rover и Aston Martin. След това, активистите пуснаха изявление, в което разкритикуваха мероприятието.

"След 2 седмици във Франкфурт отново ще се открие пропагандното шоу на транспортни системи, които унищожават климата и екологията. Искаме да им покажем какво всъщност представлява това шоу - гонитба за печалби за сметка на бедните хора", се казва в съобщението на активистите.

Те са използвали чукове и лостове, като са разбили стъклата на автомобилите. Удари са нанесени и на други части от каросерията. За да влязат, вандалите са счупили двете панорамни врати на съоръжението.

Малко по-късно още няколко групи от екологични активисти, в това число и същата тази Rocks in the Gearbox, призоваха обществеността да се присъедини към протеста, който организират във Франкфурт на 14 септември. Именно тогава се открива автосалона за посетителите. За представители на медиите той е достъпен от 10 септември.

Ръководството на автосалона на свой ред предупреди, че засилва мерките за сигурност и предупреди гостите, че трябва да бъдат търпеливи, тъй като проверките на входовете ще отнемат повече време.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Нека позная - нито един от тези екоактивисти няма собствена кола или не се качва на такси или да се вози при приятел?И аз съм много по-еко настроен напоследък и се замислям много колко прецакваме нещата всеки ден, ама не е това начинът.То това си е тероризъм.Що не ходят да им вандализират фабриките?
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По принцип си прав, но на практика не си! Най-големия контейнеровоз може да натовари 21 413 контейнера, което умножено по 15 прави 321 195 контейнера! Тези кораби харчат много гориво, но извършват много повече полезна дейност спрямо изразходеното гориво и превозения товар от всички автомобили и камиони по света умножени по 10
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Файт ( преди 4 години )
    Обачене трошат немски коле
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колко кораба минават покрай вас бе дженди? Я ги преброй и кажи! После преброй автомобилите и направи сметка кое трови и кое не хората! За самолетите, няма ли да кажеш нещо? Повтаряй мантрата да не я забравиш! Иначе относно действията на тези еко активисти съм против. Нищо не правят, като разбиват колите. Те са застраховани и застрахователят ще плаща. За да плати обаче, парите трябва да дойдат от някъде. Идват от клиентите разбира се, т.е. от всички нас.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Само 15 от най-големите транспортни кораба в света, замарсяват колкото всички автомобили взети заедно. Тези хора явно не са много осведомени как седят нещата в днешно време.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    И тия са кат нас, след дъжд качулка... явно не са си представяли, че накой ще дръзне да направи такова нещо.