IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen удвоява броя на зарядните си станции

Само в Германия компанията ще построи 750 нови терминала

Германският производител Volkswagen се готви сериозно да увеличи броя на зарядните си станции. В момента в Германия те са около 1200, а през 2021 година компанията ще построи поне още 750, съобщиха от Волфсбург.


зарядни станции


Плановете на Volkswagen предвиждат през 2025 година на обектите на марката да бъдат поставени 4000 зарядни станции, като повечето от тях ще бъдат общодостъпни. Става дума за устройства, работещи с променлив ток с 11 кВт, постоянен ток с 22 кВт, както и пърите "бързи" терминали с мощност до 300 кВт.

"Ако искаме бързо да разпростраим електромобилите, се нуждаем от значително увеличаване на броя на зарядните станции в Германия и в Европа. По тази причина всички сериозни играчи на пазара трябва да съсредоточат усилията си в тази посока", коментира един от шефовете в компанияа Томас Улбрих.


зарядни станции


В момента Volkswagen предлага за клиентите си модули на фирмата Elli, които се поставят на стената. За "домашните теминали" се чака поне 2 седмици, като тяхната цена е от 600 до 850 евро в зависимост от модела. Едновременно с това компанията участва и в развитието на мрежите Ionity в Европа, на Electrify America в САЩ и на CAMS в Китай.

За последние 12 месеца Volkswagen е регистрирал повече от 50 000 зареждания на своите терминали. Компанията задължи всеки дилър на марката да има в комплекса си поне една станции с 11 или 22 кВт.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Кой им вярва на тези компрометираните, сега си поеха малко въздух което е до момента в който Тесла пуснат компактен модел. А и това нещо софтуера му в сравнение с Тесла е разлика от земята да небето, едното прави невиждани досега неща, а другото забива.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    4 до 7 ( преди 3 години )
    "Осещам", че този коментар си го писал с речника! Нямаш грешка!
  • #6
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Хибрида ще владее света ! Самостоятелно зареждане от двигател на LPG, CNG, без пряко задвижване на колелата ! Особенно реактивна турбина на метан!
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    1 до 4 ( преди 3 години )
    Когато си почиваш от хвалбите по Тесла, не е лошо да поглеждаш и речника! "осещаш" ли!?
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Чичо ви Елън опъна мрежа 2 континента, докато в центъра на Сф да сложиш зарядна се искат подписи лично от ББ, кметицата и един министър...
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    В Щатите са толкова нагъсто, че вече имаме 2 Cannonball маратона от океан до океан с такива коли. В последния двама минаха 2654 мили за 36 часа при спазване на ограниченията.
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    И да допълним, че Тесла има 20 хиляди зарядни в цял свят и отвори нова фабрика за производство на бързи зарядни с капацитет на производство 10 хиляди нови бързи зарядни на година! Може би трябва да преосмислиш, на кой викаш чао! ФВ сега се осетиха, че мрежата е важна, а Тесла строи от преди 2012! Доста път имат да вървят, за да стигнат Тесла.
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Tesla чао, чао!