IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Volkswagen готви "убиец" на Tesla Model S

Големият електрически седан ще се произвежда във Волфсбург

Германския производител Volkswagen разработва пълоразмерен седан, който ще получи изцяло електрически мотор. Производството на електромобила, който ще се конкурира с Tesla Model S, ще бъде съсредточено в завода на компанията във Волфсбург, съобщава Motor1.


Volkswagen ID


Засега подробности за автомобила липсват, но от компанията твъдят, че той ще предлага впечатляващи технически характеристики. Моделът няма име, като според слуховете ще се разположи на бъдещия Vizzion в гамата на марката. А основната му задача ще бъде да се конкурира с Tesla Model S.

Въпреки, че новият електромобил ще бъде с големи размери, той ще използва модулната платформа MEB, която е в основата на вече представения хечбек ID.3, както и на електрическия кросоувър ID.4, чиято премиера предстои в началото на 2021 година. Седанът ще замени Phaeton в гамата на марката, докато по-малкият като размери Vizzion ще заеме мястото на Passat.


Volkswagen ID
Volkswagen ID


Още преди 4 години шефът на Volkswagen - Херберт Дийс, призна, че успехите на Tesla Model S заставят германската компания да се върне към изоставената идея за създаване на голям седан с нулеви вредни емисии. Очаква се, че той ще бъде готов през 2023 година.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    За сведения на форумните неграмотни самураи, Фауве е компанията , влагаща най-много пари за иновации и разработки.Така, че, като се хванат с нещо го правят и то винаги по добре от останалите, за което цифрите говорят.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    robi ( преди 3 години )
    ВАГ е най-големия производител на вторични суровини за мазни простаци и *** от ***.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Това теслите да не са ***, че всеки им прави убийци.
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гледам ... ( преди 3 години )
    наш Дошко се е размножил... )))
  • #4
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Те ФВ от години само вадят "убиици" на една или друга марка, ама като гледам най-често се прострелват. Добре, че Германия им помогна иначе направо си бяха теглили к,ршума.
  • #3
    18 rate up comment 10 rate down comment
    младен ( преди 3 години )
    Димящите терористи от фолквагин-а туку нема нема и все готвят по някой убиец на нещо си ама едниственото което успяват да утепат са себе си.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    създаването на нови коли не е просто начинание особено за елементарни българи
  • #1
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Nixence ( преди 3 години )
    Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Фолксваген от 20 години една автоматична скоростна кутия не могат да направят като хората, тръгнали електричка да правят.