IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се провежда тест-драйв на автомобил втора ръка?

Ако се вслушате в тези съвети, може да спестите доста пари от ремонти

На пазара на употребявани автомобили има огромен избор за всеки желаещ. Купуването на превозно средство обаче изисква сериозен подход. Дори да планирате покупка на надеждна кола, никой не може да ви даде гаранция, че нейният предишен собственик е полагал нужните грижи.


съвети


Затова е много важно преди сключване на сделката да се проверят внимателни всички основни системи и агрегати - мотор, скоростна кутия, електрическа система и други. А накрая задължително трябва да се проведе и тест-драйв, след който обикновено се взима решение за покупката на съответния автомобил.

В наши дни всеки дилърски център, който държи на репутацията си, предлага на клиентите си тест-драйв. Същото се отнася и за търговците на употребявани автомобили. Ако някой все пак откаже или започне да отлага и увърта, кандидат-купувачът трябва да подходи с повишено внимание. Дори е по-добре директно да се откаже от сделката.


съвети


Ако нямате определени навици и познания, е добре да си намерите помощник, който разбира от автомобили. Ако не разполагате с такъв човек - приятел или родина, можете дори да наемете специалист от сериозен сервиз. Да, ще похарчите пари, но пък ще спестите от евентуални бъдещи ремонти.

Мнозина си мислят, че по време на тест-драйва е достатъчно да дадете газ, да проверите аудиосистемата и климатика. И след като изминете няколко километра, да си стиснете ръцете с продавача. Твърде вероятно е само след няколко седмици да започнат да се появяват различи проблеми. Затова и този подход не е сериозен и трудно може да бъде определен като истински тест-драйв.

7 съвета за провеждането на пълноценен тест-драйв преди покупка (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    40 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Как се проверява повърхноста на маслото!? Захариев спри да пишеш, неможеш. И чувал ли си, че на дизела маслото винаги е черно, дори и веднага след смяната.
  • #1
    39 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Захариев, про*так такъв, като поднесе колата с неопитен шофьор какво правим бе. Много умен тест за гумите, гениален си Захариев.