IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SUV на Alfa Romeo ще се казва Brennero

Компактният кросоувър на ток ще се произвежда в Полша

Концернът Fiat Chrysler Aitomobiles (FCA) ще инвестира сериозна сума в завода си в Тихи (Полша), където ще произвежда хибридни и електрически модели за Alfa Romeo, Fiat и Jeep. В предприятието ще бъдат съсредоточени три нови автомобила, които ще се качат на конвейера през 2022 година, съобщават от FCA.


Alfa Romeo Brennero


Производителят не не уточнява каква ще е инвестицията в завода. Посочва се единствено, че в него ще се сглобяват "технологично усъвършенствани модели, базирани на нова концепция за мобилност“ и „използващи най-модерните задвижващи системи, включително изцяло електрическо задвижване“.

Според Motor1, един от трите нови модела е Alfa Romeo Brennero, който представлява поредният компактен модел на италианската марка. Той ще е по малък от сегашния Stelvio и от бъдещия Tonale, който ще излезе през тази година. А дизайнът му ще използва елементи от концепта Stela (на снимките).


Alfa Romeo Brennero


За другите два модела се предполага, че са наследници на Fiat 500X и Jeep Renegade. И трите автомобила ще получат версии с напълно електрическо задвижване, както и такива с двигатели с вътрешно горене и хибридни варианти.

Почти сигурно, новите модели на Alfa Romeo, Fiat и Jeep ще използват обща модулна платформа с автомобилите на PSA. Очаква се, сливането между двата концерна да бъде завършено до края на първото тримесечие на 2021 година.


Alfa Romeo Brennero

Снимка: FCA

0 от 500