IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните електромобили в Европа през 2020?

През ноември Volkswagen ID.3 бие Tesla с 3500 бройки, но за цялата година класирането е друго

Безпрецедентният ръст на електрифицираните автомобили в Европа продължава с пълна сила. През ноември, продажбите отбелязаха нов месечен рекорд и много е вероятно такъв да има и в последния месец на 2020 година, тъй като декември по традиция е най-силен откъм продажби.


електромобили


През ноември са регистрирани 166 255 електрифицирани леки коли, което представлява ръст от 198% спрямо същия месец миналата година. А пазарният им дял достигна 16% от общия брой автомобили (който е със спад от 14% спрямо 2019).

Почти по равно са продажбите на изцяло електрически коли и плъг-ин хибриди. Машините с батерии са с 83 512 реализации, което е ръст със 182%, а тези, с ДВГ и електромотор са 82 743, което е с 217% повече отколкото през ноември 2019 г. На двата типа автомобили се падат по равни 8% пазарен дял.

За 11-те месеца на отиващата си година са продадени 1,085 млн. нови електрифицирани коли, което е 10% от общия обем продажби. Въпреки това, електромобилите отбелязват спад с 5,4% на годишна база. Това, обаче, може да се промени, тъй като очакванията на експертите са в края на годината броят на екологичните возила да надхвърли 1,25 млн.


Най-продаваните електрически автомобили в Европа през 2020 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Шаранчетата кълват яко на всичко ново, да видим като ги остави на пътя или покарат 10 години и замине батерията дали все още ще искат електромобил?
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Най-енергоефективният (с най-високо общо КПД) серийно произвеждан автомобил в цялата човешка история е един и той се нарича Tesla Model 3 от моделна година 2020, в която получи термопомпа. Това са реалните факти. Оттам нататък всичко е алабализми. Или както казват на Острова: "Дрън-дрън ярина, драпай си макарите, другарю водач!"
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Начи аз ако искам да чета за животновъдство, ще си ходя в агро-форума. Тука пишем за коли и нови технологии. А петролните коли са като жълта изрезка с цuцu в сервиза за алтернатори на Раковска. Със следи от омаслени палци
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    4680 батериите във Фримонт са с патентован от Тесла безкобалтов сух електрод (предимно никел, като алпаката на мивката), който електрод няма контактна пластина на плюса - т.е. увеличава се контактната му площ в горната част. Тва е все едно да си топлил тенджерата боб със запалка и в следващия момент да я сложиш на горещ котлон ф16. Тия батерии дават шест пъти по-голям ток (за ампери става дума). Демек тримоторният Model S Plaid вади едни 1100 коня още на полусъединител и Порша Тайкан е bye, bye
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Пичове престанете с откровено неработещата автокорекция свръхтъпизъм е просто! Ако държите да модерирате отделете малко време да четете коментарите!
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Дам... лани като си имал 1 ***, а тая година говедата са 2 тва си е 100% увеличение на стадото ;)
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    TSLA Току що ожени Нероден Пенко :D вярно, че докторите са претоварени, ама *** се прегледай овреме ;) 16% е по-близо до 15, не до 20 и това е воглаве с хибридите, реално имаш под 10% от тия кошници и то при безумните субсидии, които се дават за тях.
  • #6
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Между другото кво стаа с Т'слата бе? 60 000 продажби на най-бързо развиващият се е пазар... напушляка май пак ще почне с туитчетата :)
  • #5
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    В крайна сметка говорим за 80 000 електрички, другите 80 000 хибриди са купени заради откровено безумните субсидии и данъчни облекчения - ако се махнат политическите безумия и оставим пазара да решава мога да предположа, че и 20 000 продажби на месец ще са постижение. Малко са толкова продуханите мозъци, които да мислят, че електричката решава някакъв проблем
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    sameman ( преди 3 години )
    Субсидиите няма да са вечни, както и високите цени на електрическите автомобили. С развиването на технологиите, цената само ще пада. И ще пада под тази на двигател с вътрешно горене.