IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari подготвя два електрически SUV-модела

Те ще бъдат лансирани след кросоувъра Purosangue

Първият SUV в историята на Ferrari се очаква на пазара в началото на 2022 година. Проектът с вътрешнофирмен код F175, официално ще носи името Purosangue, като ще бъде представен във версия с V12 двигател, а успоредно ще има и хибриден вариант с V8 мотор.


Ferrari Purosangue


И докато "пуристи" като McLaren се отричат от кросоувърите, компанията от Маранело смята да нагази дълбоко в модерния сегмент. И ще подготви още два модела с повишена проходимост. Нещо повече - италианците възнамеряват и двете нови машини да бъдат с изцяло електрическо задвижване, което също си е шок в бранша.

Според изданието Car, новите проекти носят кодовете F244 и F245  и вероятно ще използват платформата на Purosangue. Последната е пригодена и за хибридно задвижване, а според журналистите, би могла да "носи" и до 4 електромотора, с комбинирана мощност от над 600 конски сили, както и сериозна батерия.

Все още няма никакви детайли за двата електрически SUV-модела, но е ясно, че ще трябва да изчакаме доста време, преди да ги видим на пазара. F244 се очаква по някое време през 2024 година, а F245 ще дойде две години след това - през 2026. Кой ще бъде по-голям или по-мощен ще стане ясно на по-късен етап.


Ferrari Purosangue
Ferrari Purosangue: рендер от Auto Express

Дотогава може много неща да се променят, но така или иначе дори и марка като Ferrari не е имунизирана срещу все по-стриктните регулации за вредни емисии и електрификацията ще остане на дневен ред. Което в комбинация с все по-голямото търсене на кросоувъри, ни кара да мислим, че реализирането поне на един от  електрическите SUV модели може да стане официален факт.

Връщайки се на дългоочаквания Ferrari Purosangue, засега е ясно, че той ще с архитектура, базирана на платформата за автомобили с предноразположен двигател, но доста променена. Върхова ще е версията с V12 мотор и 800 конски сили, а хибридният V8 със 700 "кончета" ще е малко по-достъпният вариант. Моделът ще е с 4 места и регулиращо се по височина окачване, а от Маранело се заричат, че това ще е най-бързият сериен кросоувър в света.

0 от 500