IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Ferrari подаде оставка

Луис Камилиери се оттегля и като президент на "Филип Морис"

Главният изпълнителен директор на Ferrari Луис Камилиери изненадващо се оттегли от поста си, като се позова на лични причини. Временно компанията ще се ръководи от президента на Fiat - Джон Елкан, съобщиха от производителя на спортни автомобили.


Луис Камилиери


Решението на Камилиери идва, след като той се зарази с COVID-19 и прекара последните седмици в болница. Сега той се възстановява у дома си, но болестта не е причина за решението му да подаде оставка, твърди източник на агенция Reuters. Камилиери се пенсионира и като президент на производителя на тютюневи изделия Philip Morris International, заяви производителя на цигарите Marlboro в отделно изявление.

Предстои Бордът на директорите на Ferrari да се събере и да избере постоянен наследник на Камилиери, който зае поста през 2018 година след смъртта на бившия изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе. По време на неговото управление компанията се справяше отлично, като въпреки пандемията от COVID-19, търсенето на нейните модели се запази на високи нива.

"Филип Морис" вече назначи изпълнителния директор Андре Каланцопулос на мястото на Камилиери, като той ще поеме поста през май. Дотогава компанията ще се ръководи от Лусио Ното, който е временен изпълнителен директор.

0 от 500