IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari възражда легендата F40

Слуховете за новия модел, базиран на суперколата F8 Tributo стават все по-силни

Според последните слухове Ferrari планира нов суперавтомобил, който ще е вдъхновен от легендата на 80-те години F40. Засега източниците на информация за проекта остават анонимни, от Ferrari не са потвърдили нищо, но добрата новина е, че потвърждението за новия модел може да стане факт още тази седмица.


Ferrari F40


Предполага се, че новият модел ще получи означението SP42, но по-важното е, че все още надеждна информация кой от актуалните автомобили на Черните кончета ще бъде използван за база. Логично е това да е Ferrari F8 Tributo – двигателят е разположен пред задния мост, като става въпрос за 3,9-литров V8 с две турбини, а това позволява използването на плексигласов прозрачен капак на мотора, също като при оригинала F40, задвижван от 2,9-литров V8, също с две турбини.

Но новият V8 е доста по-мощен от предшественика си от 1987 година. F8 Tributo разполага с 720 конски сили, а F40 – с 477. За разлика от съвременните модели на Ferrari, F40 се предлага с механична 5-степенна трансмисия.


Ferrari F40


Преди две години независимият дизайнер Самир Садиков предложи своите идеи (на снимката) за това как може да изглежда възраждането на F40. Може би скоро ще разберем дали е бил прав.


Ferrari Samir


Най-новата история на Ferrari сочи, че компанията се справя отлично със създаването на уникални модели и автомобили с супер ограничени серии. Като пример за първото можем да посочим SP38, а за второто – Monza SP1 и SP2.

Снимки: Ferrari, Самир Садиков

0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всъщност не. Ферари са дребно сериен производител (не помня точно под колко бройки годишно ставаше такъв) И за тях не важат еко изискванията. Иначе единствената връзка между старата и новата е името.
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Яко ама треа купува квоти от тесла щото иначе няма как да се продава в ЕС -то:))) или да го правят изцяло ел. така или иначе това е бъдещето!