IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari F40 бе разбито на тест-драйв

Суперколата за 1,5 млн. долара не подлежи на възстановяване

Снимки на последствията от катастрофа с един от най-редките модели на Ferrari – F40, бяха публикувани в instagram. Инцидентът е станал по време на тест-драйв в австралийския щат Кунсленд.


Ferrari F40 катастрофа
Ferrari F40 катастрофа


Според информациите, водачът на автомобила с временни номера на дилъра е превишил сериозно скоростта, загубил е управление и е излетял от пътя, като е отнесъл няколко знака и дървета. Ако се съди по снимките, суперколата не подлежи на възстановяване, а виновникът за катастрофата ще трябва да плати сериозна сума на застрахователната компания.

Суперколата Ferrari F40 се произвежда от 1987 до 1992 г., като е последният модел на марката, създаден по време на живота на нейния основател Енцо Ферари. Купето е оборудвано с 2,9-литров туин-турбо V8 мотор, развиващ 478 к.с. и 577 Нм, и 5-степенна механична скоростна кутия.


Ferrari F40 катастрофа

Ferrari F40 катастрофа


Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, а максималната му скорост превишава 320 км/ч. За своето време F40 е считан за най-бързия сериен автомобил на планетата. От него са произведени едва 1300 бройки, като средната цена на оцелелите до наши дни автомобили при продажба на търг е 1,5 млн. щатски долара.

Снимки: Instagram

0 от 500