IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari подготвя премиерата на малкия си хибрид

Прототипът с V6 двигател и електромотор се тества на Фиорано (ВИДЕО)

Още преди 5 години Ferrari започна разработката на хибриден модел с V6 бензинов двигател и вече изглежда, че такъв автомобил ще се появи съвсем скоро. Прототипът на машината беше заснет по време на тестове на пистата „Фиорано“, като се появиха както снимки, така и видео на хибрида.


Ferrari V6 хибрид


Самата компания натрупа достатъчно опит със „смесени“ агрегати. Това ще е четвъртият хибрид на Ferrari след купето SF90 Stradale (2019 г.), концептуалния модел HY-KERS (2010) и хиперколата LaFerrari. Освен това, италианският производител използва хибридно задвижване и във Формула 1, където болидите на „скудерията“ са оборудвани с 1,6-литрови V6 турбодвигатели и допълнителен електромотор.

В компанията едва ли ще поемат по пътя на адаптирането на този хибрид в „пътнически“ модел, както се случва при хиперколата Mercedes-AMG One. По-вероятно е, италианците да използват за основа 2,9-литровия V6 двигател 2.9 690T, поставян на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio и Giulia GTA, който да работи с допълнителен електромотор.


Ferrari V6 хибрид


Всъщост, този двигател представлява модификация на мотора V8 Ferrari F154 (работен обем 3,9 и 4,0 литра), използван за голяма част от моделите на Ferrari – от семейството 488 до моделите SF90. Другият вариант е да се заложи на V6 турбодвигателя с обем 3,0 литра от Maserati Netuno, който от техническа гледна точка до голяма степен повтаря V8 Ferrari F154.

Заснетият на Фиорано прототип е на базата на модела Ferrari 488 Pista, но с предна част от F8 Tributo, като тръбите на изпускателната система за поставени по-високо. Черното задно стъкло не позволява да се види двигателя, но лепенките с предупреждение за високо напрежение предупреждават, че това е хибрид.



Снимки и видео: YouTube

0 от 500