IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Албания разработва първата си суперкола

Illyrian Pure Sport ще получи V8 мотор с 850 коня и ще вдига 375 км/ч

Изображения на първата албанска суперкола се появиха в интернет-пространството. Машината се разработва от компанията Arrera Automobili, като ще предлага впечатляващи технически и динамични характеристики.


Illyrian Pure Sport


Дизайнът на автомобила е дело на Кендрим Таки, който в миналото представи свое виждане за Porsche 9RE. Сега той работи върху собствена кола, която ще носи името Illyrian Pure Sport. До момента тя представлява само компютърни изображения, но Таки твърди, че върху проекта вече работят инженери и специалисти по производство на каросерии.

В дизайна на автомобила ясно се виждат препратки към италианските спортни коли, най-вече заради предната част с вертикално разположени фарове. Каросерията на Illyrian Pure Sport ще бъде направена от въглеродни нишки, а в задната част се виждат масивни тръби на изпускателната система.


Illyrian Pure Sport


Таки разкрива и техническите характеристики на машината. Под капака е поставен 6,2-литров V8 двигател LT2 V8 с две турбини, който предава 850 к.с. на четирите колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия Tremec с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 2,7 секунди, а максималната скорост - 375 км/ч.

Засега не съобщава на какъв стадий е разработката на автомобила, както и евентуална му цена и срокове за старта на производството.

Още снимки на пъвата албанска суперкола - вижте в галерията:

Снимки: Arrera Automobili

0 от 500