IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колата на принца на Катар отива за скрап

Този Koenigsegg CCXR е от рядката серия Special One

Колата на принца на Катар отива за скрап

Шведският производител Koenigsegg направи само 6 автомобила CCXR от ексклузивната серия Special One, но те вече са с един по-малко, след като в Мексико бе разбита една от машините, става ясно от публикация в Instagram.

Ако се съди по снимките, водачът на суперколата не се е справил с нейното управление и се е ударил в стълб край един от централните булеварди на мексиканската столица. В резултатът на сблъсъка сериозно е пострадала предницата на автомобила, най-вече от страната на пътника до шофьора. Щети има и по задната част на машината.

Koenigsegg CCXR

Добрата новина е, че няма пострадали при инцидента. Лошата е, че повредите са доста сериозни и все още не е ясно дали ще може да бъдат отстранени, тъй като това ще струва доста пари. За тази суперкола се знае, че е била купена от Ан Ал-Тани, син на емира на Катар, като по негово желание е боядисана в светлосиньо. В този цвят са и останалите коли в колекцията на принца.

Koenigsegg CCXR

Според някои информации, Ал-Тани е продал автомобила и именно неговият нов собственик е катастрофирал, но това не е потвърдено. Като нов този Koenigsegg CCXR Special One струва 1,6 млн. щатски долара. Под капака му е разположен двигател с 1008 к.с., който осигурява максимална скорост от 417 км/ч.

Снимки: Instagram

0 от 500