IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Картелът на Ел Чапо раздава чисто нови коли за Коледа

Намесата на военните сложи край на партито, а автомобилите бяха конфискувани

Наркобосът Пабло Ескобар беше известен със своята щедрост към верните си войници и към хората, които живеят в районите в Колумбия, където картелът му имаше огромно влияние. Синовете на друг легендарен наркотрафикант - Хоакин Гусман, известен като Ел Чапо, явно следват същия пример, защото организираха пищно парти, чиято цел беше да увеличи подкрепата за организацията им.


Парти, Ел Чапо


На купона в Кулиакан (щата Синалоа) са присъствали над 800 души, които са били забавлявани от няколко музикални групи. Организирана е специална томбола, като наградите от нея са 7 (според други източници - 10 чисто нови автомобила). Автомобилите са били украсени със стикери CDS (Cártel de Sinaloa) и дори опаковани в големи кашони с надпис JGL (пълното име на Ел Чапо, който ще лежи доживот в американски затвор) е е Joaquín Guzmán Loera.

Празненството е било прекъснато малко след полунощ, когато в имението са нахлу военни части. Присътващите са били разпръснати без инциденти, а колите са конфискуави. Министърът на сигурността на Синалоа - Кристобал Кастанеда, обяви в Twitter, че операцията е била осъществена, след като в социалните мрежи да се появили видеа от партито. Като негов основен организатор е посочен един от синовете на Ел Чапо - Иван Арчибалдо Гусман.


Парти, Ел Чапо


Най-интересното е, че никой не е арестуван, тъй като купонът не е бил незаконен. Причината за негово прекратяване е, че участниците не са спазвали правилата за социално дистанциране и не са носели маски.


Снимки и видео: Twitter

0 от 500