IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пусна мини-електромобил със странно име

Машината става както за града, така и за планините, като ще струва 16 000 долара

Японският производител Toyota разработи двуместен електромобил, който вече е на пазара на цена от 16 000 долара. В компанията са убедени, че машината ще се радва на сериозен интерес не само сред жителите на градовете, но и сред тези на планинските райони.


Toyota C + pod


Продажбите на електромобила, който носи странното име C + pod, вече стартираха. На първо време обаче достъп до него ще получат само бизнес-клиенти на марката, както и местните органи на властта. Пилотната серия се състои от 100 бройки, като идеята е с тяхна помощ да бъдат популяризирани автомобилите на ток.

От Toyota са категорични, че електромобиът е идеален за пътувания на кратки разстояния, като може да се справя и в планински райони, където се следи за запазване на екологията и за безопасността на пътищата. В свободна продажба колата ще се появи през 2022 година.

Още снимки на новия електромобил на Toyota - вижте в галерията:


Пробегът с едно зареждане на C + pod е 100 км, като той е първият от ново поколение електромобили от различни класове, които японският производител разработва. Така всеки клиент на марката ще може да избере тип автомобил на ток, който отговаря на неговите потребности.

Снимки: Toyota

0 от 500