IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Duster се превръща във всъдеход с 400 коня

Модифициранният кросоувър е дело на германско тунинг-ателие

Специалистите от германското тунинг-ателие Prior Design представиха проект за екстремна Dacia Duster, предназначена за движение по тежък терен. Кит-комплектът е получил името Duster 4x4 Offroad Widebody, като ще излезе на пазара догодина.


Dacia Duster 4x4 Offroad Widebody


Техническите доработки на Duster 4x4 Offroad Widebody включват усилено окачване, а също така увеличен с 20 мм пътен просвет. За преодоляването на тежки герени кросоувърът е "обут" в гуми BFGoodrich All Terrain T/A.

Екстремният всъдход е оборудван със силова предна броня, разширени прагове и калници, а също така допълнителни защитни елементи по каросерията. Освен това, в предната част на машината са поставени допълнителни светодиодни ленти, в салона им каркас за безопасност, а на покрива е монтиран багажник за превоз на необходимия за големи пътешествия багаж.


Dacia Duster 4x4 Offroad Widebody


Засега характеристиките на силовия агрегат на кросоувъра не се разкриват. Известно е единствено, че специалистите от Prior Design смятат да оборудват автомобила с двигател с мощност 400 к.с. Дали това ще бъде някой от съществуващите мотори, който ще бъде доработен, или напълно нов двигател, предстои да разберем.

Също така не е известно и кога проектът ще Duster 4x4 Offroad Widebody ще бъде реализиран в завършен автомобил, но от ателието твърдят, че елементите, показани на снимките, ще бъдат пуснати в продажба на европейска пазара през 2021 година.

Още снимки на екстремния автомобил - вижте в галерията:

Снимки: Prior Design

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Petra Petrov ( преди 3 години )
    BRAVO
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Радко Балабанов ( преди 3 години )
    Много ми хареса модела на Дачията, Браво!!!
  • #3
    8 rate up comment 26 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 години )
    И кукла Барби да и сложите на капака,пак си остава грозно творение.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Безсмислено упражнение - за 5 хилки отгоре вземаш от същата фирма Каджар/Кашкай със същото оборудване, нормален интериор и шумоизолация както и по-мощни двигатели. А интериорния тунинг на Прахчо със сигурно ще излезе по-скъп
  • #1
    21 rate up comment 18 rate down comment
    Име ( преди 3 години )
    и вътре е същата щайга, вместо да слагат тези коне, да вземат да пипнат вътре комфорта, да сменят седалките, да сменят климатика, да сложат печка за подгряване, да я напълнят с повече екстри и най-малкото един активен круиз контрол.след това и 150 магарета ще са достатъчни, особено в България по на бат бойко магистралите.