IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът на Alpine ще е на японска платформа

Френският спортен модел на ток ще получи два мотора и мощна батерия

Компанията Alpine, която е част от френската група Renault, разработва собствена гама електромобили, като първият от тях ще се появи до средата на 2021 година, съобщава Aitomobiles.


Renault Megane eVision


Според информация, първата кола на ток на легендарната марка, ще бъде построена на модулната платформа CMF-EV, която е разработена от инженерите а японската фирма Nissan. Задвижването ще става с два електромотора, захранвани от батерия с капацитет 87 кВт/ч. Същите агрегати ще използва и серийната версия на електрическия Renault Megane eVision.

Очаква се първите прототип на модела на Alpine да бъдат готови до края на март догодина, за да може да стартират пълноценни изпитания. Официалната премиера ще се състои през есента, като продажбите ще започнат в края на годината.

Компанията Alpine е основана през 50-те години на миналия век, като се занимава с разработката на спортни и състезателни коли. От края на 70-те тя става собственост на Renault, като моделите се произвеждат във фабриката на френската марка в Диеп.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Ама ... ( преди 3 години )
    и този ли "хипер-спортен" алпин ще се дъни на лосовия тест: https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=43s
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това го знаем. Нали 1-ва серия на БМВ е на платформа на меган. Нищо ново под слънцето.
  • #3
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо ( преди 3 години )
    Успешно рено звучи като летящо прасе! Дори и Нисан не можа да ги изкара от перачницата.
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колегата отдолу е объркал статиите. Колега, коментирай първото място на Тигуанчето в класацията за най-счупени SUV. От статистики за немарливост на собствениците на TUV и рекламни статии в AutoBild германските коли няма да станат по-здрави или собствениците им по-умни. То се вижда и по дебилските им коментари.
  • #1
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Мечтата на ... ( преди 3 години )
    Пепи шекера - от Дачия на друга неудачия да се качи! )))