IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КамАЗ представи градски автомобил за 11 260 евро

Кама-1 излиза на пазара, като ще има пробег от 250 км

Руският производител на камиони КамАЗ представи първия си електромобил, който е разработен съвместно с Политетехническия университет "Пьотр Велики" и носи името Кама-1.


Кама-1


Машината е с три врати и четири места в салона, като представлява смарт-кросуовър. Дължината му е 3400 мм, широчината - 1700 мм, а височина - 1600 мм. Пътният просвет достига 1600 мм.

Електромобилът е оборудват с литиево-йонен акумулатор с капацитет 33 кВт/ч електромотор с мощност 80 кВт, които позволяват развиване на максимална скорост от 150 км/ч и пробег от 250 км с едно зареждане. В стандартен режим батерията се зарежда за 6 часа, а в бърз - за 20 минути. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,7 секунди.

Основна роля в салона играе 9-инчовият екран, на който излизат показанията на информационната и мултимедийната системи. Той е разположен над кормилната колонка, като от него се управляват водещи функции на електромобила - активиране и управление на интелигентната система за помощ на водача ADAS от трето ниво, управление на климатика, на мултимедията и на режимите на движение.


Кама-1


Електродобивът е разработен на основата на технологията на цифрови двойници. Тя позволява виртуални тестове и настройки на автомобила, моделиране и измерване на различите показатели в различни условия с детайлно отчитане на технологичните процеси.

Плановете на КамАЗ са електромобилът да излезе на пазара догодина, като цената му ще бъде около милион рубли (12 260 евро). Засега обаче няма яснота относно завода, в който ще се произвежда Кама-1. Предвижданият обем на производство е 20 000 бройки.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Trancho ( преди 3 години )
    "Пътният просвет достига 1600 мм." завидно дори за лифтиран камион ...
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Ще го видим, досега нищо руско не е впечатлявало, иначе на хартия по ТТ данни го докарват.
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Да ( преди 3 години )
    Да си го карат със здраве! За мен мерси...!
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 13 преписвача е много зле и не се е замислил за поставянето на допълнителната "0" иначе би трябвало да е 160мм.,което е в реда на нещата за техните условия. За европейските нормалното е около 140мм.,а "офроуд" комбитата за тях смешните 170-180 мм.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    петела ( преди 3 години )
    Все пак не ми е ясно. тази бълха офроудър ли е или градско возило,всъщност за возията нищо не се казва,но с 1.6 м просвет ще да е супер твърда,тъй като всяко накланяне може и да е фатално.Или са сложили много тежка батерия,което би провалило пробега
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до колегата ( преди 3 години )
    Все пак става дума за камаз и за руските пътища, ако искаш да се чустваш удобно и да излизаш от колата като Бай Патрон - метър и половина просвет е в реда на нещата.
  • #11
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Hristo ( преди 3 години )
    Syper
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Азззззззззззз ( преди 3 години )
    ".....Пътният просвет достига 1600 мм....." ??? Пътен просвет 1 метър и 60 см ????
  • #9
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Джон ( преди 3 години )
    Толкова много разбирачи на глава от населението! То дизайна краде, въздушната възглавница я няма, челната площ не знам какво.......... Професори!
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е то и Zetta City Modul 1 (че и видео излезе - https://***.instagram.com/p/CEi6nA-jbb5/ ) трябваше да се произвежда в Толияти, ама ... Даже и на по-изгодна продажна цена - 550х.рублиша поживеем, ша видим