IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобил в стил на класическа Alfa Romeo излиза на пазара

Купето Alpha ACE може да измине над 400 км с едно зареждане

Неизвестната калифорнийска стартъп компания Alpha Motors представи първи изображения на електрическото купе Alpha ACE. Авторите на проекта очевидно са били вдъхновени от класическите модели с 2 врати на Alfa Romeo от 70-те и 80-те години на миналия век, в частност от Gulia Sprint GTA.


alpha ace


Компанията уверява, че има готова заднозадвижвана платформа, на която да построи Alpha ACE и може да стартира серийно производство относително бързо. Всичко, обаче, ще зависи от интереса и търсенето на модела, както и от популярните напоследък платени резервации.

Все още няма детайлна техническа информация за новия "ретро" модел, но от Alpha Motors  споделят, че той ще е с пробег от над 400 км с едно зареждане на батерията (която ще е с водно охлаждане), ще ускорява до 100 км/ч за около 6 секунди и ще тежи 1633 кг. Иначе, екстериорът е много свеж, а интериорът изглежда доста изчистен.

Машината ще е предназначена за двама души и ще има близо 400 литра обем за багаж. Alpha ACE е с дължина 4180 мм, ширина 1886 и височина 1450 мм. Все още кандидат-производителя не споменава каква ще е цената на спортния електромобил.


alpha icon


От Alpha Motors възнамеряват да използват архитектурата и за друг техен модел, наречен ICON, който реално би трябвало да излезе на пазара преди ACE. Той обещава да е революционен, като ще може да се конфигурира като SUV, ван или пикап за персонална и комерсиална употреба. Самата платформа, според компанията се различава от останалите шасита тип "скейтборд". И ще може бързо и лесно по нея да се заменят различни компоненти - по купето, интериора, батериите и т.н.

Повече изображения на Alpha ACE и ICON вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    пак аз ( преди 3 години )
    от нова година променят правилата в Испания и с книжка за кола , ще може да управляваш МПС до 4250кг , ако е с "алтернативно" задвижване (разбирай ел-коли ,заради батарейките)
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    мдаааа ( преди 3 години )
    1600кг за автомобил за двама . Астрата е за 4(5) по-голяма, с по-голям багажник тежи 1500кг и дори така не е от най-леките.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    До 1: Не лоша идея, но имам чувството, че бизнес планът ти страда от няколко съществени недостатъци! :))
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Готиното ( преди 3 години )
    От утре и аз почвам да правя електрички. Ще се облегна на дизайна на БулгарРено. Чакам инвеститори с дебели джобове да подкрепят проекта!