IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 мита за автоматичната скоростна кутия

Мнозина шофьори все още смятат, че през зимата механиката е по-удачният вариант

Много хора все още се притесняват от автоматичните скоростни кутии и предпочитат да залагат на механичните трансмисии. Опасенията им се повишават особено през зимния период, когато се налага шофиране с повишено внимание заради тежките метеорологични условия. Едновременно с това се увеличава и разхода на гориво при автомобила, което бърка по-сериозно в джоба на собственика.

Всичко това до създаването на много митове за автоматичните скоростни кутии, като те продължават да се разпространяват сред шофьорите. Ето основните от тях, като в случая целта е да бъдат разсеяни и оставени назад във времето.
  
 
10 мита за автоматичната скоростна кутия (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То с велосипед по нашите пътища е още по-яка тръпка!
  • #10
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До #2:Принципно съм съгласен с теб, ама как да го кажа... Друго си е да не натиснеш докрай съединителя при смяна на предавка и да чуеш това стържене- или пък същото това стържене при включване на задна- да се научиш на двойно амбриране, особдно ако някоя предавка ти прави проблеми- намаляне на предавка с междинна газ за да изравниш оборотите- ако си от рисковите, даже ще сменяш и без съединителВ автоматика няма тръпка
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Максимум е 5г-шна С класата, щото господинът от поне 1г. обяснява, че ремонта на автомата му е 2000 лв. Колега, сигурен ли си, че не са сменили маслото и филтъра за 2000 лв. и затова да си мн. доволен, че караш автомат с евтин ремонт?
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    На 6 год.S клас с повреда в скоростната кутия ?? Паднаха ми в очите !
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    До 10 ( преди 3 години )
    Кой автомат и кой модел S клас. Хайде да уточниш тези неща и най-вече какво точно е заминало на автомата че 2000 може да глътне всеки автоматик според повредата.
  • #6
    13 rate up comment 15 rate down comment
    bgpepi ( преди 3 години )
    Тази статия е писана/преведена от човек, който не си е имал работа с повреден автомат, при купуване на кола втора ръка...Закупих Опел на 5 години и половина, след 2 месеца ми гръмна типтроник автомата, а уж при тестове всичко беше наред, беше сменено и маслото преди това.Вземи тия 2600лв, за да ти дойде акъла друг път да си вземеш ръчка. И да има проблеми ремонта е в пъти по-евтин на ръчна скоростна кутия
  • #5
    20 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В бъдещето ръчки няма, почвайте от сега да свиквате да не останете изненадани.
  • #4
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Автомата ( преди 3 години )
    Който няма пари за хубав 8 степенен ZF да си кара ръчка, вместо да ходи на фитнес примерно.
  • #3
    15 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    които не знаят кога да сменят на ръчна обичат автоматиците
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до 2 ( преди 3 години )
    Прав си ако говорим за хубав хидротрансформатор, вземи евтина дву съединителна, или обикновен робот (макар че такива май не останаха) и може да подскача здраво и да работи бавно. На Мазда автомата също често се чуди коя предавка да сложи и слага една после пак сменя.