IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридите на Skoda постъпват в полицията и "Бърза помощ"

Две версии на Octavia и един Superb ще помагат на спасителните служби

Компанията Skoda обяви, че екипите на полицията, "Бърза помощ" и пожарната във Великобритаиня ще получат електрифицираните Octavia vRS iV, Octavia iV и Superb iV. Така чешкият производител продължава сътрудничеството си със спасителните екипи на Острова, след като досега произвеждаше полицейски версии на Octavia и Scala, а също така и Kodaiq, който помага на санитарната авиация на страната.


Skoda хибриди


От компанията твърдят, че хибридът Octavia vRS iV, например, ще свърши отлична работа на полицейското подразделение за бързо реагиране. Той е оборудван с 1,4 -литров двигател TSI и електромотор, които съвкупно развиват 245 к.с. Хибридният агрегат осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7 секунди, като само на ток автомобилът изминава 62 км.

Octavia iV също така ще влезе и в екипа на службите за спешна помощ. Нейната усъвършенствана хибридна система осигурява нисък разход на гориво, а пробегът на чиста електроенергия е 69 км.


Skoda хибриди


На свой ред, Superb iV вече е готов в четири различи варианта, като е оборудван със същия силов агрегат, на който разчита и Octavia iV. Хибридът изминава 59 км само на ток, а общият му пробег с едно зареждане е 930 км.

По-рано този година службата на "Бърза помощ" във Великобритания получи и 18 кросоувъра Kodiaq RS, които са особено полезни през нощта и в сложни метеорологични условия, тъй като тогава полетите на санитарната авиация са забранени. През ноември стана ясно още, че полицията в Обединеното кралство е получила и новата Skoda Octavia RS.

Skoda хибриди

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    хахаха ,Шофьорчето ми припомни един познат ,дето работи 6 месеца да товари коли на пристанището и ми е разправял как като им се случи да товарят някой "спортен" модел ги "пръскат " докато ги качат на кораба
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Шофьорче в Шкода ( преди 3 години )
    Знам ги тия автомобили! И хибридите, и електромобилите( те се казват Енияк) мноо са готини и луксозни, но нямат засега с десен волан изпълнение! Иначе безнинките са добре и доста прилична возия имат. На ден се качвам в около 140-150 автомобила и са ми писнали новите коли! Кара ми се 10-12 годишно Рено и това е бе ! Иначе за ускорение не знам, но гумите им ги въртя поне 2-3 метра на място и след пак 2-3 метра заковавам колата! Много са бързи, като оси са !!!
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 3 години )
    която и да е кола с турбо-бензин и 200коня е около 7сек, и по принцип си прав , ама не съвсем, защото тези 245кс са ОБЩАТА мощност и не съм сигурен че при разко ускорение автомобила успява да използва ефективно пълната мощност.