fallback

Toyota готви спортен Land Criuser 300 и хибриден Prado

Компанията предвижда премиерата на 5 нови модела през 2021 година

Японският производител Toyota подготвя дебюта на 5 нови модела, които ще се появят на пазара през 2021 година. Сред тях са новите поколения на всъдеходите Land Cruiser и Land Cruiser Prado, като поредната информация за тях беше разкрита от BestCarWeb.

Според изданието, новото поколение на пълноразмерния всъдеход на Toyota ще бъде изграден на модифицираната платформа TNGA и ще получи хибриден силов агрегат. Той ще се състои от 3,5-литров бензинов двигател с мощност 299 к.с. (356 Нм) и електромотор със 180 к.с. Предвиждат се още версии с 3,5-литров турбо V6 с 415 к.с. и 3,3-литров дизел.

Освен това, новата Toyota Land Cruiser 300 ще получи и спортна версия GR Sport. При нея увеличение в мощността на двигателя не се предвижда, като промените ще засегнат дизайна на екстериора, както и настройките на окачването.

Що се касае до Land Cruiser Prado, чието излизане на пазара е насрочено за началото на 2022 година, то за него е известно, че ще порасне на размери. Дължината на всъдехода ще достигне 4850 мм (сегашното поколение е 4760 мм), като той ще се предлага с доработен 2,8-литров дизелов мотор с мощност 204 к.с. и 500 Нм.

Предвижда се и хибриден вариант на Prado, като в неговата основа ще бъде 2,4-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра, който ще бъде свързан със стартер-генератор.

Снимки: BestCarWeb

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези модели Toyota са за асфалта. Да се возиш комфортно на дълги разстояния по магистралите и от време на време ако се наложи да минеш по някой черен път. Това отдавна не са машини за офроуд. За щастие все още се произвежда и истинската офроуд версия Land Cruiser 76 V8 Diesel. Между тези машини реално няма нищо общо освен името. Серията 70 отдавна не се продава в ЕС но има фирми които я внасят от Африка.
  • #2
    пак Шекерчо ( преди 3 години )
    "ще се предлага с доработен 2,8-литров дизелов мотор с мощност 204 к.с. и 500 Нм." - всъщност точно този дизел се предлага В МОМЕНТА и на 150-та и на пикапа!
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Много ме кефи като някой производител направи подобен камион "спортен". Направи колата с аеродинамика на тухла, вдигни я с 10 см, да тежи 2+ тона и после я смъкни с 20см и говори за спорт. Резултата е нито е проходима машина, нито вози комофортно, нито е реално спортна. Само струва 2 торби пари над и без това скъпата база.
fallback
Последни