IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda спря производството на Civic Type-R

Комбинацията от COVID-19 и хаосът около Брекзит провалят доставките на оборудване

Компанията Honda се готви да премести част от производството на Civic в САЩ, но сегашното поколение на модела и неговата версия Type-R все още се сглобяват във Великобритания. Заводът в Суиндън обаче беше принуден да спре работа, тъй като има сериозни проблеми с доставките на оборудването за модела.


Honda Civic Type R


По информация на Automotive News, комбинацията от много случаи на COVID-19, подготовката за коледните празници и предстоящият Брекзит (напускането на Великобритания ЕС) са довели до спиране на завода, като се очаква то да продължи поне до понеделник.

Закъснението на доставката на части и компоненти от Япония се дължи на задържането на контейнерите на пристанището във Феликстоу. Британските компании искат преди края на годината да складират колкото се може повече стока там, което води да забавяне на оформянето на документите. Заради това няколко кораба с части пропуснаха спиране на пристанището и продължеха пътя си към следващата си дестинация.

В Honda обмислят варианти с използване на въздушен транспорт за доставка на най-нужните компоненти. Заводът в Суиндън разчита на производствена система, при която частите се доставят директно на поточната линия. И липсата само на една от тях пречи на работата.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Браво! Най-после!
  • #5
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пълни глупости е да коментирате, че Хонда е проспала Brexit. Те първи решиха да си затворят завода в UK. Глупави внушения за глупави читатели
  • #4
    14 rate up comment 0 rate down comment
    теслъ ( преди 3 години )
    2-ри ,те за Брекзит знаеха , но кой знаеше за тоя скапан вирус? Хонда а и други производители казаха, че ако няма сделка за Брекзит изнасят производството от там. В крайна сметка на загуба ще е Кралството.
  • #3
    2 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тия са *** смешниците... две крушки липсващи и са дотам. Планирането на агрегати и останалите неща се прави за месеци напред!
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ми от години знаят за брекзит но продължиха в Англия...сами са си виновни. загубите ще стават още по големи
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    отново брексит-ни мъки се задават... и други ще бягат от там вероятно.