IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti вкарва 77 хиперколи в сервиза

Част от машините могат да се повредят в движение

Не се случва често екзотичните производители да провеждат сервизни акции за дефекти. Но не е нещо невъзможно - производителят на хиперавтомобили Bugatti ще трябва да отстрани дефекти в няколко десетки от своите първокласни машини, след обявление на Националното управление за безопасност на движението в САЩ (NHTSA).


bugatti divo


Сервизната кампания ще се състои от две части и обхваща общо 77 машини. В първата попадат 73 екземпляра Bugatti Chiron, Chiron Sport, както и Divo, произведени между 2017 и 2020 година. Втората кампания е за едва 4 автомобила Chiron и Divo от моделната 2020 г.

По-масираната акция изисква семпъл софтуерен фикс на електронната система за стабилност. Установено е, че ESP не се връща автоматично към оригиналните си настройки при смяна на някои от режимите на движение. Според NHTSA това може да увеличи риска от инциденти заради по-различните настройки на програмата в по-динамичен режим на шофиране.

По-малката сервизна акция, обхващаща четирите хиперколи, обаче, е доста по-сериозна. Открит е проблем в един от задните задвижващи валове, който, колкото и шокиращо да звучи, може да се счупи по време на движение, особено при по-екстремни натоварвания. Детайлът ще бъде заменен безплатно от специалисти на компанията.

Това е едва втората сервизна акция на Bugatti за последните години. Първата бе през 2018 година, когато производителя привика в сервизите Chiron заради проблем със страничните въздушни възглавници.

0 от 500