IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Змии спряха строителството на завода на Tesla

Изкореняването на гората в района застрашава редки видове влечуги

Американският производител на електромобили Tesla прекрати строителството на новия си завод в Германия. Причината е, че местни зоолози считат, че в гората, която в момента се изкоренява от строителите, може да им змии, чиито живот е застрашен.


Tesla фабрика


Още през миналата година от Tesla обявиха намерението си да построят голяма фабрика в близост до Берлин. Тя ще се намира в пределите на селцето Грюнфелд, като в нея ще има и център за разработка на нови електромобили, които след това ще се продават в страните от ЕС.

Проектът предвиждаше, заводът да бъде пуснат в експлоатация още през април следващата година, но за да стане това трябва да бъде премахнат цял горски масив. Работата беше стартирана навреме, но сега е спряна по настояване на местните власти.

Причината е, че природозащитник организации смятат, че в района, в който се изкореняват дърветата, вероятно живеят пясъчни гущери и няколко вида редки змии. В момента те спят и отсъствието на дървета със сигурност ще застраши съществуването им.

Снимка: Tesla

0 от 500