IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия одруса Tesla с 12 млн. евро глоба

Американската компания не създала нужната схема за рециклиране на стари батерии

Tesla ще плати 12 милиона евро глоба на германските власти, защото не е създала схема за обратно приемане и рециклиране на амортизираните литиево-йонни батерии, съобщава DPA. Законите във федералната република задължават всеки, който продава електромобили, да има схема за рециклиране.
 
 
Tesla, гигафабрика, Бранденбург
  
   
От Tesla са потвърдили за глобата, наложена от германската Федерална агенция за околната среда, в съобщение до щатския борсов регулатор. От американската компания обаче настояват, че не са отказвали никога да приемат амортизирана батерия, и че санкцията се дължи по-скоро на административни неуредици. "Изпълнили сме задължението си и не очакваме това да има съществено материално отражение върху нашия бизнес", твърди компанията в писмото си до регулатора.

В момента компанията на Илон Мъск строи първия си завод за европейско производство в Бранденбург, недалеч от Берлин. Той трябва да започне производство идния юли. Понастоящем Tesla има само цех за сглобка от готови заготовки в Холандия.

Покрай строителството на завода също имаше напрежение. Процесът бе принудително прекъснат, защото се оказа, че компанията е забравила да плати сметките си за вода. Заради това Мъск уволни шефа на строителството Евън Хорецки.


 

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За добре дошли:))) Последен напън на произвеждащите сажди да спрат прогреса....
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Още не са почнали и германците ги подхванаха! Тоя завод май няма да изкара много-много! Ако почне изобщо!
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Туит ( преди 3 години )
    Няколко месеца и хоп! - Завод в Китай. Една година и хоп! - Завод в Германия. Лятото Мъск отговори на запитване за директни поръчки на Тесла от България: @elonmusk Please add in http://tesla.com Bulgaria 10:26 PM Jul 14, 2020 Elon Musk***elonmuskJul 14Replying to @niksanae Ok
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно и ръководителя е с мисленето на 90% от матряла у нас. На Запад е почти невъзможно да си платиш сметките в брой, едно от изискванията при подписване на договор е да представиш банкова сметка и извлечение със заприходени поне 2 плащания , ама в Бг си е фешън и мноо куул да висиш на опашки
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами като уволняватт директора на фабриката, какво е - безгрижно спокойствие ли? :)
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Това за неплатената вода е доста забавно. Очевидно имат организационни проблеми за да пропуснат да я платят, но чак пък да има "напрежение"