IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 бъдещи колекционерски бижута

Ford GT, Aston Martin V8 Vantage, плюс всъдеходи и малък кемпер са новите класики

Доста е интересно да се замислим какви биха били утрешните колекционерски коли. За сегашните е ясно, виждаме как се хвърлят огромни суми по търгове, но какво да очакваме в (близко) бъдеще? Със сигурност машини като Ford Mustang, Chevy Camaro и подобни са добри кандидати за автомобилна слава, но ще има още много машини, които просто сме гледали и понякога дори подминавали.



Е, за да не се напъваме, си има специалисти в тази област. От застрахователната компания Hagerty, световноизвестна с експертността си по отношение на класически и колекционерски коли, направиха някои предположения, които като се замислим, са доста реалистични. Според представител на компанията, т. нар. "Поколение Х" и "Милениали" представляват много голяма част от активните купувачи на колекционерски коли и вкусовете се изменят.

Компанията е подготвила списък с 10 автомобила, които ще бъдат особено търсени през следващата година и ще увеличават стойността си. Прави впечатление, че немалка част от представените коли са от втората половина на 20 век, а има дори и такива от настоящото столетие.

Нека разгледаме 10 от бъдещите колекционерски бижута:

0 от 500