IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-голямата колекция от редки класики гние в склад

Повечето от 300-те автомобили могат да бъдат продадени за над милион долара (ВИДЕО)

Колекциите от ретро автомобили са няколко вида. Някои хора искат да покажат събраните от тях коли на целия свят, други собственици крият находките си от любопитни очи. И колкото по-потайна е една колекция, толкова по-голяма изненада предизвиква, когато най-накрая "излезе на открито".


Колекция


Американската компания AMMO от Ню Йорк обаче успя да намери особено впечатляваща колекция, оставена на произвола на съдбата в един склад, разположена на три етажа. Тя наброява над 300 редки, а някои от тях уникални, автомобили. Като De Tomaso Pantera, Lotus Esprit, Chevrolet Camaro, Dodge Charger Daytona, Plymouth Barracuda, Lamborghini Diablo, Acura NSX, всъдеходаLamborghini LM002, Acura Noble и др. Само изброяването на някои модели от тази колекция доставя удоволствие.

Според екпертите, повечето от колите в тази колекция с лекота биха били продадени за над 1 милион долара на търг. А Bizzarrini P538? Този състезателен автомобил е направен в средата на 60-те години, за да участва в "24-те часа на Льо Ман". Създател на този автомобил е Джото Бизарини, който е прочут със сътрудничеството си с Alfa Romeo и Ferrari. По-конкретно, именно той е отговорен за създаването на Ferrari 250GTO. А от Bizzarrini P538 са произведени едва две бройки, което прави стойността на този автомобил изключителна.



Пълният списък на колите в колекцията все още не е известен, но и наличната досега информация е достатъчна за възхищение. Освен това е ясно, че всички автомобили в нея могат да бъдат продадени за десетки милиона долара, независимо от тяхното състояние. Засега обаче то е трудно да бъде определено. Всички машини трябва старателно да бъдат измити от прахта, която се е натрупала върху тях в продължение на 32 години.

0 от 500