IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият нов електически модел на Toyota ще е SUV

Кросоувърът с размери на RAV4 ще бъде представен през 2021 година

Компанията Toyota ще представи нов електрически SUV през следващата година като това ще бъде първият модел, построен на платформата e-TNGA и с него ще стартира разширяването на гамата на марката от преводи средства на ток.


Toyota e-TNGA


Кросоувърът, чието име не се съобщава, ще бъде с размери на сегашния RAV4. Той е създаден специално за европейския пазар, но ще се произвежда в Япония. Всъдеходът ще е част от общо шест BEV-модела на платформата, която е разработена заедно със Subaru.

Тази платформа може да променя размерите, като така да се използва за превозни средства с различни дължина и междуосие. А същото така става за модели с предно и задно предаване, както и за такива със задвижване на четирите колела. Архитектурата също така позволява поставяне на батерии с различен капацитет.


Toyota e-TNGA


От Toyota обявиха, че опитът, натрупан от разработката и производството на хибриди, ще позволи увеличаването на пробега, а също така и живота на батериите. Самият SUV ще получи "европейски ДНК и дизайн", но в същото време ще бъде глобален модел, тъй като ще може да отговори на нуждите на всички региони.

Вече е известно, че останалите модели на платформата e-TNGA, ще включват компактен SUV, който се разработва съвместно със Suzuki, кросоувър, голям SUV, седан и MPV. Toyota ще пусне и BEV-версии на своите микробуси Proace и Proace City през следващата година.


Toyota e-TNGA

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Въглищата вече не са ( преди 3 години )
    От година на година дяла на въглищата пада то докато електромобилите станат мнозинство ТЕЦовете на въглища ще са на изчезване дори за миналата година в САЩ е 24%, в ЕС е 15% а за света е 36.5% или малко над
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не ги гледайте ония в Норвегия че масово карат на ток! Там обстановката и даденостите нямат нищо общо с тези в останалата част от Европа. Там са едва 5 милиона а имат територия 3 пъти колкото България но със много реки. 95% от токът им идва ВЕЦ-ове!
  • #8
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ок. Ще затворим централите на въглища и ще забраним ядрената енергия. И от къде мислите че ще дойде токът тогава? От ВЕИ-та ли? хахахах.
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Кимоното ( преди 3 години )
    Пак последни. Ех японска технологио.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Мат ( преди 3 години )
    А до 2030 година, във почти всички европейски държави с изключение на Полша ще са затворени всички въглищни централи.Шах и мат. Умря и тази опорка.ПП В България въглищните централи ще фалират много преди да ги затворят, което уж е планувано за 2050 година. ТЕЦ Марица Изток 2 вероятно ще фалира още следващата година, максимум с Хоризонт 2025, защото не може да продаде дори един киловатчас на свободния пазар, заради високата цена на тока, който произвежда.
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Електрическите автомобили са пълен провал. Първо заради батериите и второ заради инфраструктурата. Токът продължава да се произвежда основно от Въглища.Ако всички коли станат на ток това означава да се горят в пъти повече въглища и да имаме още по мръсен въздух. Със соларни панели и вятърни перки няма да стигнем до никъде. А ядрените централи са опасни и не могат да се строят навсякъде.Шах и мат.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Toyota вече продава изцяло електрически CH-R в Китай.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Мистът Уейн ( преди 3 години )
    Е, разбира се, че ще е SUV, заради пустата печалба и мода не останаха нормални коли в гамата на повечето марки
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Явно са осигурени достатъчно батерии за колкото хибриди планират и почват електромобили няма как да не са помислили за батерии така или иначе ще почнат с малко бройки като всеки нов модел
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    При положение че масовото производство ще е след 1-2 години едва ли е толкова трудно да намерят батерии на които производството расте все по-бързо и сигурно са планирали от къде ще вземат а това за 18хил ел.коли годишно от коя година е