IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вдигна сериозно цените на колите си за Европа

В момента разликата за Model S между Германия и САЩ е 30 000 долара

Американският производител на електромобили Tesla подготвя внедряването на нови батeрии на своите електромобили, както и използването на нова платформа, която ще даде възможности за по-широка а актуализация на системите, както и обновяване на интериора. Очакванията са, че това ще се случи до края на 2021 година.


Tesla


Преди това обаче Tesla увеличава значително цените на следващата партида за Европа на Model S и Model X. Собственици на електромобили на марката съобщават, че производителят е актуализирал своя онлайн-конфигуратор, като повишаването е доста сериозно.

При Model 3 се отчита по-малък ръст на цените - между 500 и 1000 евро, но при Model S и Model X скокът е сериозен, като на отдели пазари той може да варира до 5000 евро. В Германия, например, Model S вече започва от 82 000 евро, което е еквивалент на 98 000 щатски долара. Увеличението идва, след като благодарение на правителствени програми в САЩ цените на електромобили спадаха.

Например, сега Model S в Германия е с 30 000 долара по-скъп, отколкото в Щатите. При това разликата ще се увеличи, защото сега данъкът в Германия е 16%, но от 2021 година ще стане 19%. В същото време в САЩ не се предвижда смяна на цените, които се запазват на същите си нива, като срокът на доставка ще отнема между 3 и 5 седмици.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Той вдигнал цените за Европа ама и Европа дере с данъци. Много яко да си европеец!
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Пешо ( преди 3 години )
    То е ясно , че богатството на Мъск не е така случайно , но колко още да поскъпват тия "Тесли" - та те и без това са неоправдано скъпи за това което са. Ужким - екология - това - онова , а накрая - недостъпни за обикновените хора коли