IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 мита за бензин A‑95 или защо не ви е нужен Супер?

Търговците са особено убедителни да ви убеждават да сипете по‑скъпото гориво, но в повечето случаи то не ви е нужно

Вероятно си мислите, че като сипете гориво с по‑висок октан, което е и по‑скъпо, освобождавате повече конски сили от двигателя на вашия автомобил. А когато влезете в бензиностанция често ви предлагат да сипете именно гориво Супер (известно и као A‑98), като ви убеждават, че е то е по‑качествено и с него двигателят на колата ви ще работи по‑добре. Дали обаче е така и струва ли си, да се похарчат повече пари?

Представяме и 5 твърдения за бензина A‑95, който според някои, по нищо не се отличава от по‑слабо октановия A‑92, но в същото време значително отстъпва на далеч по‑качествения и по‑скъп Супер Някои от тях са верни, докато други съдържат само известна доза истина.

 

0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    G_S_H ( преди 2 години )
    Доста нескопосана статия .А бензин 92 откъде го изкопаха?
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Милен Г. ( преди 2 години )
    Ако искам да си подобря октановото число, просто ще си купя добавка Octane Booster от реномиран производител и сам ще си подобря бенз.гориво с до 2,3-5 пункта и то на цена под 24 стотинки/литър. Който толкова гони свръх представяне откъм качествен горивен процес, да си го оптимизира сам. Бензиностанциите са търговки дружества, никъде не е казано че трябва да работят на загубя, защото на нашенеца колата трябеало да изгаря като ракета, ....винаги.
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 2 години )
    ''Маркови бензиностанции'', ''евтина цена'' /евтина е стоката, а цената е ниска - набийте си го в главите най-после/, правописни грешки на всеки 2 реда. По-долнопробно написан текст не бях чел отдавна. Засрамете се!
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Габдулла ( преди 3 години )
    Колкото са повече октаните толкова по- муден е бензин
  • #18
    6 rate up comment 4 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    До 22 - А замислял ли си се изобщо,че това твоето е извън градско.Даже го дават екстра извън градско.Нормално е да пада разхода на гориво.Я карай София - Варна с 110 километра в час и карай само София да речем.Пишете глупости без да се замислите въобще.И с колко километра в час си карал по на запад - с 90 или 130 на магистрала.А с колко караш в България.
  • #17
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Извън Бг съм зареждал с "обикновеният" А 95 октана бензин и колата върви и пада разхода и колкото по на запад отиваш толкова повече върви и по-малко гори. Тук зареждам на една от най-големите вериги гориво и то само супер плюс и понякога върви много добре понякога не толкова зависи от партидата,а А95 не знама от колко години в Бг не съм зареждал.
  • #16
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Бензинджия ( преди 3 години )
    Бензиностанциите продават това което им пробутат рафинериите.Не знам да има голям избор от който могат да избират какво качество бензин да продават.Моята бензиностанция продава лукойлски бензин...Аз знам ли кво има в него?Не!Вярвайте си че в България има качествени горива.
  • #15
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 3 години )
    Криза е. За да падне цената, трябва да падне и качеството(важи само за БГ)
  • #14
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Драгой ( преди 3 години )
    Абе журналята, много сте неграмотни. Пълно с правописни грешки и без препинателни знаци все едно го е писал някой от маалата. Редактори нямате ли? Поне натиснете едно F7 преди да публикувате.
  • #13
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Сатира ( преди 3 години )
    Този месец веднъж заредих от Лукойл, е със по гаден бензин тази година не бях карал. Явно улучих на кофти партида. Та каква ни е гаранцията от "марковите" бензиностанции ??