IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan иска да продаде дела си в Mitsubishi

Евентуална сделка може да доведе до сътресения в алианса с Renault

Японският производител Nissan проучва възможността за продажба на целия или поне на част от дела си, който е 34%, в Mitsubishi Motors, съобщава Bloomberg, като се позовава на свои анонимни източници.


Mitsubishi / Nissan


Подобна сделка ще доведе до сериозни сътресения в тристранния алианс, в който участва и френската компанията Renault. От Nissan отрекоха твърденията за промяна в структурата на капитала, а от Mitsubishi Motors заявиха същото, добавяйки, че компанията ще продължи да си сътрудничи в рамките на алианса. Засега от Renault не са коментирала твърденията.

Според информациите обаче, в Nissan търсят начин да се възстановят от предизвикания от проблемите с коронавируса спад на продажбите. Един от обсъжданите от ръководството на компанията начини е именно продажба на дяла в производителя на автомобили, като той ще бъде предложен на компании от Mitsubishi Corp., която и в момента притежава около 20% в Mitsubishi Motors.

Nissan, която на свой ред е 43% собственост на Renault, намали прогнозата си за оперативна загуба до края март с 28%, като за това помогна възстановяването на продажбите в Китай. На свой ред, Mitsubishi Motors предвижда да завърши финансовата година с оперативна загуба от 1 млрд. долара

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    Проблемите на Нисан с продажбите далеч не са предизвикани основно от кризата с коронавирус, те имат срив на продажбите още 2019 а тогава коронавирус все още нямаше. Така както е тръгнало с тези вариатори очаквам и още спад да имат и след корона кризата!