IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Технологиите, които всеки производител е дал на света (ЧАСТ II)

Новаторските системи и функции се увеличават, така че и този списък ще нараства

Повече от 130 години след появата на първите автомобили, би трябвало да се очаква, че производителите са напълно изчерпани откъм идеи за създаването на нови технологии. Вместо това обаче, техният брой се увеличава стремително, като бързината е по-голяма от всякога.

И тъй като Карл Бенц е построил първия автомобил още през 1985 година, това са само част от технологиите, въведени от производителите. Представяме ми втора част от тези важни системи и функции, някои от които са особено важни и все още се използват. Първата част може да видите тук.

Най-иновативните технологии, които всеки производител е дал на света (ЧАСТ II):

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Няма значение ( преди 3 години )
    Карл Бенц-роден 1844-1929г. Прави първият автомобил според някои 1985г.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Готин ( преди 3 години )
    Кой е първи е доста спорно понятие. В повечето случаи се счита, че е първи този, който добие широка известност. Това, обаче не е вярно. Първите обикновенно не са широко известни.
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Li-ion ( преди 3 години )
    На 31-то Токийско изложение 1995г. е представена първата в света кола с литиева батерия - Nissan Prairie Joy EV, след което същата служи безпроблемно ШЕСТ години на японската база в Северния полюс (Ny-Alesund, Svalbard) като доказателство, че това са най-надеждните коли в екстремни условия и работят безотказно в студ, наводнения, пресечен терен, вулканичен прах и пр.
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Асистент редактор ( преди 3 години )
    21-ва Мерцедес въвежда МЕХАНИЧЕН компресор, разрабитен съвместно с Порше, не турбо. 85-та или 86-та в крайна сметка е първият Мерцедес. Авторът да каже на шефовете си, че може да искат по 2 статии в час, ама ако не се четат и редактират тея статии, са за кофата. Няма механично управление на задните колела в разбираемия автомобилен език - казват се 4 или задни завиващи колела.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да се чете 1885