IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW иска да продължи с Toyota и след 2025 година

Очертава ли се един от най-силните алианси в автомобилната индустрия

Партньорството между BMW и Toyota беше едно от значимите събития в автомобилната индустрия през последното десетилетие, като доведе до появата на новите поколения на Z4 и Supra. И независимо дали това се харесва на феновете на двете марки (най вече на BMW), сътрудничеството ще продължи.


BMW/Toyota


Пред Reuters главният изпълнителен директор на BMW - Оливер Ципсе, заяви, че концернът му се стреми към укрепване на връзките с японския автомобилен производител. Сегашното споразумение между двете компании е до 2025 година, като предвижда разработката на спортен автомобил, като и на превозни средства с водородни горивни клетки.

Според информациите, BMW се готви да намали моделната си гама, за да съкрати и разходите. От нея ще отпаднат предимно купета, кабриолети и роудстъри, а сътрудничеството с Toyota ще позволи и намаляване на инвестициите в нови разработки, тъй като те ще бъдат разделени от двата производители.

Засега от Toyota не коментират бъдещето си с BMW, но експерти са категорични, че то ще бъде от полза и на японския производител. Той може да предложи на баварците своите хибридни технологии, като получи срещу тях достъп до разработки на спортни автомобили.

Снимка: Top Gear

0 от 500