IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari представи най-бързия открит автомобил на света

"Италианката" с 1000 коня ускорява по-бързо от Porsche 918 Spyder и Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Новият флагман от Маранело свали покрива! Днешният дебют на SF90 във версията Spider е най-добрата новия за компанията и нейните лоялни клиенти. В същото време това е кошмар за конкурентите, тъй като хиперколата с 4,0-литров V8 (780 к.с. и 800 Нм) и три електромотора печели званието "най-бързия Спайдър на планетата".


Ferrari SF90 Spider


Това твърдение може да бъде оспорено, тъй като "италианката" ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и така изпреварва Porsche 918 Spyder (2,6 секунди) и Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (също 2,6 секунди). В същото време обаче тя изостава като максимална скорост, тъй като развива 340 км/ч. Германският модел вдига 345 км/ч, а френският - 408 км/ч.

Все пак италианците успяват да прескочат този факт, като посочиха, че 918 и Grand Sport Vitesse вече не могат да се купят като нови. Освен това, при тези два модела покривът се сваля на ръка, докато при този на Ferrari става с помощта на електрическа система, като времето е 14 секунди.


Ferrari SF90 Spider


На външен вид SF90 Spider почти не се различава от стандартния D90 Stradale. Технически двата автомобила също са еднакви. Откритата версия може да се поръча с пистов пакет Asetto Fiorano, включващ снижено окачване, карбонови елементи (с тях теглото е намалено с 21 килограма) и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

Засега цените на Spider не се съобщават, но със сигурност той ще струва повече от Stradale, който започва от 430 000 евро.

Още снимки на най-новия модел на Ferrari - вижте в галерията:

Снимки: Ferrari

0 от 500