IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов хибриден кросоувър ще спасява Mazda

Моделът ще бъде изграден на платформа на Toyota

Японският производител Mazda показа три нови двигателя, като едновременно с това разкри и финансовите си резултати за тази година. Те не са никак добри - продажбите са намалели с 21% и съответно оперативната загуба на компанията възлиза на 52,9 млрд. йени (501,8 млн. долара).


SUV Mazda/Toyota


На този фон не е изненада, че Mazda иска да пести пари, като компания започва да намалява разходите и "подобрява" съюзите с други автомобилни производители. Най-важният от тях е този с Toyota, като двете двете марки изграждат заедно нов завод в Алабама (САЩ).

Това предприятие ще играе основно роля в плановете на компанията, тъй като тя си е поставила за цел да продава по 450 000 автомобила на година в Щатите. От тях 150 000 трябва да бъдат на нов кросоувър, който ще бъде изграден на платформа на Toyota и ще използва хибридно задвижване на най-големия японски производител.

Засега от Mazda не разкриват подробности за този модел, но запознати разкриват, че той няма да е бъде единственият. Компанията ще предложи на клиентите си и хечбек на базата на Toyota Yaris. Той ще бъде с хибридно задвижване, като ще бъде насочен основно за европейските пазари.

Снимка: Mazda

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Raiders ( преди 3 години )
    Жалко е това с тойота, колко се хвалеха, бутикова фирма с красив дизайн, уж добри двигатели- без турбо и традиция да са 2.0, до тук добре, ама нямат никъв шанс в днешно време да оцелеят. Правилата са други, а ако това е в полза на потребитерите... да закриват и фалират и други.
  • #6
    1 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Я провери, дали не са 1 000 000 км. :-) Стига уличен фолклор!
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Лудогорец 9 ( преди 3 години )
    Лично аз имам skyactiv 2.0 бензин и съм му навъртял 100 000 км и мога да кажа, че масълце грам не пипа, разхода за бензинов двигател е нисък, и засега нямам никакви ядове!
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    До #5 исках да напиша че само те са надеждни ;). Само атмосферните им бензинки са ОК (те и преди си бяха ОК). Личен опит. Извинявам се ако коментара ми е бил неясен.
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До #1 none ( преди 3 години )
    Би ли споделил, от къде имаш информация, че Skyactiv бензиновите двигатели са ненадеждни ? Така и не успях да намеря никъде такава информация ?
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Едва ли нещо може да спаси Мазда вече. Стремеглаво се е насочила към дъното. Говори се, че Дачия иска да ги купи.
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Т.е. накратко Мазда ще започне да лепи KODO емблеми на Тойотките, след целия SkyActive маркетинг който се разля върху потребителите последните 10 години. Финално, всичките им нови SkyActive мотори са ненадеждни, харчат много и не покриват новите еко норми в ЕС, и единствено старите им атмосферни бензинки, които бяха само SkyActive ребрандирани стават. Интересно е да се види и новият ванкелов хибрид, колко ще е надежден и колко ще харчи (имам вече подозрения, но ще ги запазя за себе си ;)))