IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа три нови двигателя

Eдин от тях е редови с 6 цилиндъра и ще се поставя на новата "шестица"

Японският производител Mazda обяви, че е готова с три напълно нови двигателя, които ще се използват за моделите на марката. Сред тях е 6-цилиндров мотор, предвиден за следващото поколение на Mazda6.


Mazda двигатели


Компанията показа и снимка, на която освен 6-цилиндровият двигател се виждат нов 4-цилиндров мотор, както и плъг-ин хибриден агрегат. От Mazda обаче засега не разкриват техническите им характеристики. Съобщава се сама, че двигателят с 6 цилиндъра ще бъде предлаган както в бензинов, така и в дизелов вариант, като това ще стане след 2022 година.

Японците планират да комбинират най-големия от трите мотора със система за задвижване на четирите колела. Не се споменава обаче дали той ще се предлага във версии на автомобила със задно предаване.


Mazda двигатели


Новият плъг-ин агрегат пък е определен като "мултиелектрическа технология" за бъдещо използване на роторни двигатели. Това вероятно е същата система, която в кросоувъра MX-30 използва роторен мотор за увеличение на пробега. Тя ще се появи при модели на Mazda през първата половина на 2022 година.

Снимка: Mazda

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 11 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Закривай.Пак старата песен на нов глас, дърти матори с нови капаци, стари бангии с нови калници, най-лошата кола на пазара изобщо.Съчетано с пакистанския дизайн,идеалната кола за хора, дето нищо не вдяват от коли, а ги привлича лъскавото.Надявам се заедно с нисан да поемат за там , откъдето никой не се е върнал.
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Друго си е германското "технологично превъзходство". 20 години налагат насила нафтовия тракалник и разправят, че бълването на сажди, и високия разход на масло са много "премиум" и "това е бъдещето" и изведнъж започват да се правят, че такъв двигател никога не е съществувал, камо ли те да имат нещо общо с него. И минават на разни мини двигателчета като за косачки с по 5 турбота. А японците в това време разработиха и пуснаха водородни коли в серийно производство.
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    shijima ( преди 3 години )
    Големи машинки са Японците, имам мазда 6 2010 бензин никакъв проблем движи яко, въпрос на вкус за многознайковците, а относно двг мерцедес ги спират защото са абсолютни кочини заедно с BMW и audi нормални вече да ги спират, Lexus Mazda железни двигатели за бензина става дума дизела го знаем както с всичко на дизел
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 3 години )
    Дааа, много им е успешна пазарната стратегия. Много!
  • #5
    3 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какви решения имат тия бре....сглабят коли с части на ишлеме и няма държава да имат по висок дял от 1.8%! Директно затваряй! Да не говорим че единствения им електромобил, който в момента можеш да си поръчаш при тях е с обхват колкото на наскоро представената и бюджетна Дачиа Спарк! Изобщо не ми говорете за таа смешна марка !!!
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Спокойно, те със сигурност са по на ясно от вас кое е по правилно за тяхното бъдещето. Мазда може и да върви в момента срещу течението, но едва ли не са обмислили добре ходовете си. Все пак теченията се променят. Мазда напоследък има доста прогресивни инженерни решения и със сигурност ще напаснат на новите трендове и изисквания.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    КуроЛюба ЛапаДухова ( преди 3 години )
    Баво на Мазда, това е правилния път !
  • #2
    2 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Усеща се полъх от бъдещото от тази марка, която не успява да достигне 2% пазарен дял в ЕУ-то :))) В тази посока следващата стъпка е да се изнесат окончателно, така и така един завод нямат тук!!!
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    кои са прекратили ?!!? ако говориш за немските марки не са прекаратили .