IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Mazda6 остава без дизел в Европа

Причината е обичайната - новите екологични стандарти

Mazda6 е поредният модел, който вече няма да се предлага на пазара в Европа с дизелов мотор. А причината е обичайната - нейните двигатели с такова гориво не отговарят на новите екологични стандарти на континента.


Mazda6


В момента японският автомобил във версиите седан и комби все още се предлага с 2,2-литров дизелов двигател, но това ще продължи до изчерпването на останалите при дилърите бройки. След това тези модификации просто ще отпаднат от гамата на производителя за Европа.

Така единствено кросоувърът Mazda CX-5, който е оборудван със същия 2,2-литров мотор, остава единственият автомобил на марката с дизелов агрегат, предлага на Стария континент. На територията на САЩ, където екологичните стандарти са различни, компанията ще продължи да предлага дизеловите си модели.

Снимка: Mazda

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    АБВ потребител ( преди 3 години )
    Само бензиновите ще останат на пазара !!!
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Лудогорец 9 ( преди 3 години )
    Мазда правят страхотни коли и могат да си ги реализират навсякъде така, че няма как да фалифат така или иначе европа не е най-големият им пазар. Единствените губещи сме ние с тези европейски ценности! Скоро ще караме 1.0 двигатели всички
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хайде бе вече и евро 6++, ли не отговаря на изискванията от кога се завиши стандарта към евро 7 ли преминаваме???
  • #1
    15 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ако искат ако ли не ще им намалеят продажбите, толкова е просто и довиждане