IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Mazda CX-5 сменя името си

Новото поколение на популярния SUV ще се предлага и като крос-купе

Още преди година японската компания Mazda е запазила няколко нови търговски знака, като е сторила това веднага след премиерата на кросоувъра CX-30. Сега става ясно, че един от патентите – CX-50, е предназначен за приемника на CX-5, чиято премиера ще се състои през 2022 година, съобщават медиите в Япония.


Mazda CX-5


Според информациите, бъдещата Mazda CX-50 ще раздели новата платформа със задно предаване с новото поколение на Mazda6. Освен задвижването към задната ос, шасито ще позволява използването на двигатели с 6 цилиндъра, както и на хибридни силови агрегати.

Сериозни промени ще претърпи и външният вид на кросоувъра, като в духа на най-новите традиции на автомобилната индустрия Mazda ще предложи и купеобразна версия на модела. При оформянето на предната част дизайнерите на марката ще следват стила Mazda Kodo, който предполага наличието на широка решетка на радиатора и тясна оптика.


Mazda CX-5

Част от елементите във външния вид на бъдещата CX-50 ще бъдат взети от „братчето“ CX-30. Твърди се, че официалната премиера на модела може да се състои още догодина, но е по-вероятно е това да стане през 2022 г. Представител на Mazda отказа да потвърди, но и не отрече тези данни.

Снимки: Mazda

0 от 500