IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво знаем до момента за новото Subaru WRX

Седанът минава на нова платформа и получава само един двигател

Една от очакваните с интерес премиери е на новото поколение на Subaru WRX. То ще дебютира в началото на следващата година, а с помощта на изданието Carsweek събрахме на едно място всички данни за модела, които са известни до момента.


Subaru WRX


Дизайнът на новото WRX е вдъхновен от концепцията VIZIV Performance от 2017 година. Това означава, че предната част на седана до голяма степен ще повтаря тази на новото комби Levorg. Машината ще получи агресивен външен вид със светодиодни фарове и изразителна решетка на радиатора.

Фирменият дизайн на Subaru - Dynamic X Solid, обещава също релефна повърхност около вратите и в задната част, която ще е по-мускулеста в сравнение с предишното WRX. Автомобилът ще получи четири тръби на изпускателната система, голям дифузьор, триъгълни вентилационни отвори и свързани задни светлини.


Subaru WRX


За следващото WRX е известно, че се базира на глобалната платформа на Subaru, която осигурява подобрена управляемост и по-висока безопасност. Интериорът на седана ще бъде по-съвременен, като ще прилича на този на новия Levorg. На разположение на водача ще бъде нов комплекс от системи Subaru EyeSight X, който използва камери, осигуряващи наблюдение на 360 градуса. Те са свързани с навигационната система и това позволява използването на второ ниво на полуавтономно движение.

Сегашните два двигателя на модела - 2,0-литровият FA20F и 2,5-литровият EJ с турбо ще бъдат заменени от един. Това е 2,4-литров, 4-цилиндров FA24F с турбо, който се поставя на кросоувъра Ascent, а също така на Legacy и Outback. Моторът развива 260 к.с. и 277 Нм, но за новия WRX мощността му ще бъде 300 конски сили, а за версията WRX STI - 400 конски сили.


Subaru WRX


Самият модел ще дебютира догодина, но ще се води моделна година 2022. Очакванията са цените на базовото Subaru WRX да стартират от около 30 000 долара.

Снимки: Subaru

0 от 500