IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru WRX STI на газ - какво се променя?

Собственик на спортната кола я преоборудва и се сблъска с проблем

Голяма част от собствениците поставят на автомобилите си газова уредба с цел икономия на гориво, което е напълно оправдано. Какво обаче се случва, ако се сложи газ на спортна кола каквато е Subaru WRX STI?


Subaru WRX STI


Оказва се, че има хора, които не се притесняват и смело предприемат подобен ход. Един от тях е платил над 40 000 евро за автомобила и след като като го карал известно време, решава да го преоборудва и да му сложи газова уредба. Тя е без редуктори и се произвежда от компанията Vialle, като подава газта към двигателя в течен вид. Това позволява стартиране на мотора на газ, като мощността се запазва.

В крайна сметка, след поставянето на газова уредба въпросното Subaru WRX STI губи 0,5 секунди от динамиката си (ускорение от 0 до 100 км/ч), а разходът му е 14 литра газ на 100 километра. Собственикът разкрива, че като цяло възможностите на автомобила не са променили, но все пак има един неприятен нюанс.


Subaru WRX STI


При преработеното Subaru WRX STI започват да "плават" оборотите на празен ход. А когато по време на движение се включи и климатикът, двигателят започва да губи мощност и дори в даден момент може да загасне. Като се добави и факта, че този спортната кола не е никак комфортна, особено при движение в задръстване, се оказва, че този допълнителен нюанс се превръща в съществен недостатък.

Снимки: Car

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хмм ( преди 3 години )
    Много сте разбирачи тука аа?Само да ви кажа че с едно предварително настройване на момента на запалване нещата дори да по-добри.
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Келеша ( преди 3 години )
    Авер с Пасат 1.8T засилен до 350 коня го кара на газ с иридиеви свещи и върви на нерез. Аз имам MX6-ца V6 с ГИ Фобос с 3 режима и на Sport дърпа повече от на бензин като разхода е 14/100. И като работи спи, не се чува, не знаеш че е запалена.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Газификацията не е само икономия, тя е и екология, но инстанциите в България не са и чували. Газ може да се сложи на повечето мотори. При големи мотори /V8/ и нагоре, газта трябва да е с течна фаза, ползват се поне два изпарителя и т.н. Газта е по-калорична - пали се при по-ниска температура, щади мотора, има и смазочно действие. Проблемът, споменат в статията е козметичен - трябва кадърен газаджия, който да оптимизира компютрите на колата за работа на газ.ПП. Газ може да се сложи и на дизел.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Мдааа и коя е следващата кола на газ - Ферари или Ламборгини?!?
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредният изперкал руснак с пар прави безсмислено упражнение. Жалко, че територията им е пълна с полезни изкопаеми, което ги държи да не фалират.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Джамбо от Горубляне ( преди 3 години )
    Драги автори, виж се огледайте по улиците- Субару с газово е рядкост, но виж Кайен/Туарег на газ са на всеки светофар- за тях виж да барнете едно матрялче.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    VitHam ( преди 3 години )
    Ко речи? Майко мила!!!! Народа изтрещя. Как ша сложиш газ на сти, луд ли си бе човек
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Стъпково Моторче ( преди 3 години )
    Както често се случва с газовите уредби - излизат разни досадни проблеми и проблемчета. Ако е фабрична е далеч по-добре. В случая някакъв регулатор на оборотите на празен ход не работи добре по някаква причина. До колко проблемът е отсраним - не е ясно.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    gggg ( преди 3 години )
    Абе да я закара зад горубляну при Пешо елпегето , да му я погледне. Една чаша във филтъра и ще заспи.
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не разбрах какъв е проблема? Ако му клати обороти в задръстването, да си мине на бензин. Ако обаче няма място в багажника за буркани и зимнина заради бутилката, значи наистина има проблем. STI на газ. Този вярно има проблем.